mam taki problem mylem dzis katane na odpalonym silniku no i sobie chodzial chodzila i cos j ą zaczelo zmulac to odkrencilem manetke na full to tak przymulało troche i niechcial sie na obroty wkrencic no i zgasła probowalem odpalic ale lipa
to tak
swieca jest dobra sprawdzalem w innym skuterze
skuter robi iskierke
paliwo raczej dochodzi
i nawed wstrzyknolem do cyla paliwo to i tak nie odpalił
kompresja jest
wiec niewiem co moze byc nie tak ....
myć skuter przy włączonym silniku ? ;/
pewnie zassała wilgotne (mokre) powietrze poczeka trochę aż wyschnie i wtedy próbuj ją odpalić
A może gdzieś do elektryki nalałeś ?
Edytowane przez Jajecko_ dnia 12-04-2010 22:02
Ja ci radze pokop go musi zapalić.Jak nie zapali to postaw go na słońcu na parę godzin i nie bata żeby nie zapalił chyba ze woda dostała się tam gdzie nie powinna.
katanka AY50A 07r
Tuning Mechaniczny:
-Cylinder 70.No Name
-Polerka gardzieli w gaźniku
Tuning Optyczny:
-Kickstarter STR8
-Polerka przekładni,klamek
-Króliczek Playboya w plastiku
-Naklejka Hebo
wytrzyj dobrze kable od fajki i fajke no i filtr powietrza. mi tez tak robi jak myje(ale nie na wlaczonym silniku ;p) i potem kopci na bialo wysusze fajke i ten kabel ktoryw nia wchodzi i chodzi ladnie
Sprawdzałeś czy w ogóle ciągnie paliwo do gaźnika? W takich sprawach idziesz po kolei, jak iskra jest, świeca ok, kompresja w porządku to szukasz wyżej czyli czy dochodzi paliwo do gaźnika, czy dysze nie zapchane.
Edytowane przez Baton dnia 13-04-2010 20:46
:: Suzuki Zillion 00'
gaznik wykrencalme ze 3 razy i go czyscilem membrany i krociec tez no ale teraz tez sie tam bawilem i tak jakos wdaje mi się ze paliwo niedochodzi do cyluindra tzn do gaznika dochodzi ale do cyla niechce isc bo jak wstrzykne do tuyla to tak załapuje i troszke odpali na o,5sek wiec co mam posprawdzac aby dojsc dlaczego paliwo do cyla nieidzie
wes taki glupi nie jestem ni c tam nie prostowalem tylk je przedmuchalem zebny byly czyste i nic noo tylko jak wstrzyknołem paliwa do cyla do załapał na te 0,5sek i jest lipa kur....