Witam, posiadam Suzuki katanę z roku 2000, lc, wszystko było dobrze, aż pewnego dnia zauważyłem że mi wydmuchało uszczelkę pod głowicą, wymieniłem szpilki cylindra (były w fatalnym stanie) i uszczelkę, przy okazji posprawdzałem cylinder tłok, luzy, nie jest jeszcze tak źle, kompresaj 8 barów. Od paru tygodni katana zaczęła cudować, po kilku dniach postoju zapaliła na sekundę, i później musiałem kręcić z 3 min, aby odpaliła, gdy już odpaliła wszystko było ok. paliła od strzała. Ostatnio się wziąłem i wyczyściłem gaźnik dokładnie, wszystko na pewno zrobiłem dobrze i katana nie pali. Nie mam już siły, wiecie może co to ? miał ktoś tak kiedyś? świecę wykręciłem trochę przylana, wygrzałem ją na palniku, dodam że wcześniej świeca miała idealny odcień. Z góry dzięki za odp.
Postów: Data rejestracji: 01.01.70 Pomógł: 0 You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1
Zadam pare głupich pytań.
Sprawdzałeś świecę(iskra jest?)
Wygląda na to że ją zalało.
Wykręć świecę i daj ochłonąć.
Niech odparuje
Zakręć dopływ paliwa spuść resztę z gaźnika załuż świecę odkręć przepustnicę na max i wstrzyknij 30-40ml mieszanki sprawdź czy załapie.
Jeśli tak daj paliwo na gaźnik zassij podciśnienie strzykawką by nie kopać aż naleci.
Bez filtra zacznij odpalać jeśli nie łapie przytykaj coraz bardziej gardziel(zmniejsz dawkę powietrza) jak się troszkę zagrzeje postaraj się złapać obroty jałowe tak by nie gasł na w pełni odkrytej gardzieli. Jak się uspokoi załóż filtr pewnie będzie przygasał wykręcaj zatem śrubę składu mieszanki da to więcej powietrza które ukróciłeś filtrem.
Metoda na przytykanie gardzieli ręką jest dobra o tyle że masz szybką reakcję na to co się dzieje i nie zgaśnie za nim obrócisz śrub składu.
You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1