Mmm mam cylinder 70cc po szlifie kupiłem nowy gaźnik arreche 17,5mm {przedtem miałem 14mm keiihin}.hmm i po złożeniu skutera mechanik miał problemy z odpaleniem... Odpaliła chodziła można było się przejechać i wg miała wolne obroty ale jak dłużej chodziła na niskich obrotach to zgasła i znów problemy z odpaleniem..;/ mówił ze po szlifie cylinder może tak robić.. ale teraz to już jak odpalę moja katanę to ciężko ma wejść na obroty i jak już wejdzie to zejdzie i zgaśnie i nie mogę jej odpalić.. co to może byc?? krócic jest oryginalny chyba.. może świeca?? albo za dużo oleju?? bo jak świece odkręcę to widzę ze trochę czarna jest.. [oczywiscie do paliwa dolewam dodatkowo 100ml.5l wachy w końcu na dotarciu jest]... proszę o odp
28 błędów pogrom .
Edytowane przez Pietras dnia 08-11-2009 20:15
swieca powinna byc brązowa aa co do tego to regulacja!! zwiększ mieszanke może dostaje za mało wahy a za dużo powietrza jeżeli cieżko pali odłącz filtr i zatkaj reką wlot powietrza jeżeli da znak to znaczy ze za mało wahy a za dużo powietrza druga sprawa to ssanie są tez takie objawy jeżeli ssanie padło
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
edit: zrób to co ci napisałem bo napewno któraś z tych opcji
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
ja jak założyłem odblok. króciec to skuter sam jechal bez gazu i na wysokich obrotach gasł = dostawał za duzo powietrza za mało paliwa regulacja i teraz ok jest
fafner99- przeczytaj powyżej co napisałem
Iglicę w góre ;]
1. Katana Evolution
2. Yamaha Raptor 700R Gytr Specjal Edition po tunie ;]
3. Honda CBR 600 151km Street ;]
4. Aprilia SR Ditech dopiero naprawiłem, więc zaczynam tuning (jak zawsze, we wszystim )
I tak dalej Sprzedaż-Skup Aut I Motocykli, Nowych i Używanych! gg. 9449725 http://img51.imag...510974.jpg