jaki wydech do totalnej serii AY50A wtrysk di tech 2006
|
p_wasak |
Dodany dnia 24-12-2008 00:06
|
Początkujący
Data rejestracji: 19.12.08
Status upomnienia:
|
halo halo, no to bomba, JESZCZE PROSZE o kmontakt kolegi od HEBO który proponował sprzedaż hebo performer bo nie zapisuje mi się historia. wiec mój email p_wasak@tlen.pl ,chętnie sie o niego policytuję.
co do x1x1x1 dzięki za pomoc jesli nie kupie "tak okazyjjnie" hebo to pojde za radą bo masz ditecha i coś tam przy nim robiłeś i wiesz wiec się posłużę Twoją dużą wiedzą.
czyli po wydechu i wariatorze co bys zrobil - tylko cylinder sportowy + sprzęgło?
pozdrawiam
katana AY50A 50 cc ditech na wtrysku chłodzony cieczą, wersja UK bądź Irlandzka - ale w Irlandii prawdopodobnie ciągną z UK.
ciekawostka:
miałem fabrycznie filtr paliwa wielkości filtru w starych dieslach - w h duży, z wejściami po 16 mm!!!!!!
katana:
W PEŁNI SERYJNA - ODBLOKOWANA RZEKOMO
WYDECH ZMIENIONY NA HEBO PERFORMER
ROLKI WŁAŚNIE KOMBINUJE BO LECI MI TYLKO 60 KM/H
WYMIENIONY:
KOŃCÓWKA WTRYSKU NA NOWĄ
NOWA ŚWIECA
NOWE ROLKI TOP RACING DO REGULACJI -9,5 GRAMA DO 6,5 GRAMA CZTERY ZESTAWY MAM
NOWE SPRĘŻYNKI SPRZĘGŁA CZERWONY TOP RACING +30% |
|
|
|
matik_3 |
Dodany dnia 24-12-2008 09:56
|
Coś wiem
Data rejestracji: 30.06.08
Status upomnienia:
|
ja mam wydech IXIL i katana leci 60 km/h totalna seria
[img=http://www.stadiondlaszczecina.pl/reklama/button.gif]
[img=http://www.stadiondlaszczecina.pl/reklama/banner.gif] |
|
|
|
p_wasak |
Dodany dnia 24-12-2008 11:09
|
Początkujący
Status upomnienia:
|
no dobrze , ale skoro masz IXIL i leci 60 km/h to ja mam totalna serię ni c nie wymienione tylko zdjęte blokady i leci 65km/h -69 km/h , a z ggórki 80 , wiec raczej chodzi mi o wydech który ditechowi da "kopa" i pojdzie wiecej niz teraz
ale dzieki za wpis
katana AY50A 50 cc ditech na wtrysku chłodzony cieczą, wersja UK bądź Irlandzka - ale w Irlandii prawdopodobnie ciągną z UK.
ciekawostka:
miałem fabrycznie filtr paliwa wielkości filtru w starych dieslach - w h duży, z wejściami po 16 mm!!!!!!
katana:
WYMIENIONY:
KOŃCÓWKA WTRYSKU NA NOWĄ
NOWA ŚWIECA
|
|
|
Headhunterz |
Dodany dnia 24-12-2008 11:45
|
Znawca
Data rejestracji: 10.08.08
Status upomnienia:
|
Ja bym wziął Hebo jeśli potem masz zamiar zmieniać cylinder, wander ma professionalny tuning z najwyższej półki, ma wydech Hebo i wyciska wszystko co się da z niego wycisnąć.
Cała suzuki Katana na części |
|
|
|
p_wasak |
Dodany dnia 24-12-2008 11:52
|
Początkujący
Status upomnienia:
|
no okej wziąłbym może też i hebo, ale ten chłopak który mi go proponował zanikł mi w moim gg gdyż nie mam historii. więc jak by się go udalo odnaleść to by bylo bosko. hebo bardziej mi się podoba wizualnie haha a jak bedzie lepszy to tym lepiej dla mnie hhaah. wiem że to kwestia gustu. moja katana jest czerwona
ps. Mr. Moderator, jak odpalić avatara, bo rzekomo spełniłem warunki (rozmiar zdjęcia, objętość pikseli) a avatar nie chce się wpalić
dzięki
ciekawostka:
katana:
WYMIENIONY:
KOŃCÓWKA WTRYSKU NA NOWĄ
NOWA ŚWIECA
|
|
|
Headhunterz |
Dodany dnia 24-12-2008 13:09
|
Znawca
Status upomnienia:
|
Usuń krzaki z pola Hasło i zastosuj
|
|
|
urban95 |
Dodany dnia 24-12-2008 16:40
|
Początkujący
Data rejestracji: 27.07.08
Status upomnienia:
|
ale lepiej kup w chromie |
|
|
|
wander |
Dodany dnia 25-12-2008 16:15
|
Mechanik
Data rejestracji: 04.08.07
Status upomnienia:
|
ogólnie ja chcę sprzedać Hebo.... do cylindra jaki mam aktualnie wydech jest za słaby(chociaż seria mi leciała na nim 95km/h a na teraźniejszym tunie 115) http://suzuki-kat...ad_id=2726
Hebo jest pokryty warstwą niklu... nie rdzewieje ani u siebie nie zauważyłem przebarwień wydechu, nawet na kolanku
Po zastosowaniu jakichkolwiek zmian w di-techu z układu paliwowego lub wydechowego(cylinder, wydech, filtr powietrza) konieczna jest zmiana map wtryskowych w komputerze czyli dlatego czasem lepszej klasy wydech daje gorsze osiągi.
NIE POMAGAM NA GG!! OD POMOCY JEST FORUM!! |
|
|
|
Headhunterz |
Dodany dnia 25-12-2008 17:13
|
Znawca
Status upomnienia:
|
Wander, co do map to wgrywa się je do 70cc lub wymienia się cały komputer na sportowy... wiem bo kumpel miał coś w podobie s SR Factory, miał 50cc i wydech Yasuni Z (Było git) potem dokupił do tego Cylinder Polini 70cc i wał i wtedy zaczął się problem z odpalaniem i jazdą (za mało benzyny podawał wtrysk), dał do serwisu, wgrali mapy najnowsze i było git (mapa to także blokada)
|
|
|
wander |
Dodany dnia 25-12-2008 19:05
|
Mechanik
Data rejestracji: 04.08.07
Status upomnienia:
|
wgrywa się mapy tak jak wcześniej napisałem przy każdej modyfikacji układu paliwowo-wydechowego.... aby to doniosło najlepszy efekt
NIE POMAGAM NA GG!! OD POMOCY JEST FORUM!! |
|
|
|
Headhunterz |
Dodany dnia 26-12-2008 01:23
|
Znawca
Status upomnienia:
|
Wander, nawet na seryjnym jak wgrasz najnowsze mapy to pojedzie 90, jeśli masz starszą mapę to dopiero po zmianie wydechu pojedzie 90, jak dorzucimy do tego cylinder to zacznie się dławić i wtedy dopiero jest konieczność wgrania najnowszych map czy też zmiana komputera na sportowy
|
|
|
x1x1x1 |
Dodany dnia 26-12-2008 02:29
|
Doradca
Data rejestracji: 19.10.07
Status upomnienia:
|
Sory panowie, ale te mapy to bzdura. Nie ma żadnych modyfikowanych map, są tylko dwa rodzaje map zablokowaych do prędkości: 25km/h, 50km/h. Ostatnia mapa jest w pełni odblokowana.
Więcej nie ma innych map do morini na wtrysku (gość z innego forum był w Holandii w głównym serwisie aprilii i się tam wszystkiego dowiedział)
Z resztą ja zmieniałem wydech na sportowy bez żadnej zmiany mapy i jest wszystko ok. Osiągi się polepszyły i to znacznie.
A jeżeli chodzi o katane ditech, to żadna nie ma zablokowanego komputera. Wyszło tylko jedne, odblokowane oprogramowanie specjalnie dla suzuki (co jest sporym plusem katany na wtrysku). Jest ona zablokowana tylko na wydechu i na wariatorze, nic więcej.
Teraz co do zmany cyla w ditechu na 70ccm (chodzi mi tylko o morini) Na rynku wyszły tylko dwa; polini, i malossi. Pierwszy ma w zestawie dodatek który zwiększa ciśnienie paliwa wpływającego co wtrysku (już nie pamiętam nazwy tej części), a malossi ma w zestawie swój własny komputer (pisałem pare postów wyżej) co zwiększa dawke paliwa, ale nie podchodzi on pod katane, więc zostaje tylko polini. Po założeniu tego cylindra razem z tą częścią wszystko współgra tak jak powinno na oryginalnej odblokowanej mapie wtrysku.
Edytowane przez x1x1x1 dnia 26-12-2008 02:52
Suzuki Katana AY50R DiTech 2006r
Żyje na gaźniku (i powietrzu)
Tuning:
- Leo ZX
- Airsal Sport 50cc
- Malossi multivar
- Filtr Hebo S
- Arreche 17,5 mm
|
|
|
|
Headhunterz |
Dodany dnia 26-12-2008 11:24
|
Znawca
Status upomnienia:
|
Z resztą ja zmieniałem wydech na sportowy bez żadnej zmiany mapy i jest wszystko ok. Osiągi się polepszyły i to znacznie.
Właśnie o to mi chodziło, tylko ja dałem przykład SR'ki, na ich forum pisali, że są 3 mapy.
|
|