Nie chce zapalić :(
|
x1x1x1 |
Dodany dnia 06-02-2009 14:32
|
Doradca
Data rejestracji: 19.10.07
Status upomnienia:
|
Trochę to dziwne, bo u mnie po miesiącu stania na minusowej temperaturze stara załapuje na dotyk, a tą nową to meczyłęm chyba z 10 minut xD (norma w ditechu...) jednak prosta konstrukcja jest niezawodna. Co do tematu to tak jak mówi baziu_19.
Suzuki Katana AY50R DiTech 2006r
Żyje na gaźniku (i powietrzu)
Tuning:
- Leo ZX
- Airsal Sport 50cc
- Malossi multivar
- Filtr Hebo S
- Arreche 17,5 mm
|
|
|
|
matik_3 |
Dodany dnia 06-02-2009 14:35
|
Coś wiem
Data rejestracji: 30.06.08
Status upomnienia:
|
ja mam coś z elektryką bo jak nie pali to biorę siedzenie ściągam i poruszam kablami i pali |
|
|
|
miras |
Dodany dnia 06-02-2009 20:54
|
Nowy
Data rejestracji: 05.02.09
Status upomnienia:
|
no w kazdym poscie jest napewno cos z prawdy, to ze paliwo wysycha czy odparuje to napewno bo paliwa nie dostaje a co do ssania to podejzewam ze to mzoze byc włąsnie to. macie jakis prosty sposób na spawdzenie tego ssania czy działa?? wiem ze mecze ale to mój pierwszy kontak z katana wiec na pcozatku potrzebuje troszke informacji i pomocy aby doprowadzic sprzet do pozadku.
mam jeszcze jdeno pytanko co moze powodowac szarpanie, tzresienie skuterka przy ruszaniu?? nie zawsze to wystepuje ale czesto zdaza sie ze katana sie poprostu trzesie gdy ruszam, gdy mam juz około 20h na liczniku wszystko jest juz oki. dodam ze nie ma zadnych jakis niepokojacych odgłosów z silnika, chodzi normalnie ale szarpie czytałem gdzies w innych tematach ze moze to byc sprzęgło i cs tam jeszcze, niestety nie znalazłem nigdzie podpowiedzi co i jak nalezy sparwdzic
bede bardzo wdzieczy za podpowiedz. pzdr
Edytowane przez miras dnia 06-02-2009 21:02 |
|
|
|
Grzesiekkoc1993 |
Dodany dnia 07-02-2009 09:47
|
Początkujący
Data rejestracji: 17.06.08
Status upomnienia:
|
apropo Odpalania..Moja z 2001r. chociarz coś ją boli bo niechce wejsc na wyższe obroty za szybko(nowe rolki itp.) to po 3 tygodniach stania w piwnicy -6C i jak zawsze na tyk. |
|
|
|
baziu_19 |
Dodany dnia 07-02-2009 10:17
|
Znawca
Data rejestracji: 14.10.07
Status upomnienia:
|
Co do szarpania, to mogą być wytarte ślizgi wariatora albo rolki. Rozbierz wariator i sprawdź.
Suzuki Katana Performance
Tuning:
..::Cylinder - Metrakit MK 50ccm::..
..::Wydech - Tecnigas NEXT R::..
..::Wariator - Malossi Multivar::..
..:: Płytki zaworu membranowego Hebo::..
..::Sprężyna centralna + 15%::..
..::Sprężynki sprzęgła HEBO (niebieskie)::..
..::rolki BGM 6g::..
~Niebieskie LED-y w soczewkach~
V-MAX - 70km/h |
|
|
|
wander |
Dodany dnia 07-02-2009 12:03
|
Mechanik
Data rejestracji: 04.08.07
Status upomnienia:
|
szarpanie to prawdopodobnie sprzęgło, a z odpalaniem to bym proponował porządnie rozebrać i przeczyścić gaźnik, ssanie a raczej ta iglica powinna się wysuwać/wsuwać kiedy odpali się skuter
NIE POMAGAM NA GG!! OD POMOCY JEST FORUM!! |
|
|
|
miras |
Dodany dnia 05-04-2009 18:55
|
Nowy
Data rejestracji: 05.02.09
Status upomnienia:
|
trosze mineło od ostatniego postu w tym temacie, nie wiem o co kaman ale ni z tego ni z owego przestało szarpac a i odziwo katana zaczeł palic bez problemu. teraz stała około miesiaca bez odpalania, wczoraj zachodze do garazu i juz mnie szlak tarfa ze bede musiał rozbierac, przekreciłem i odpaliła, nie wiem o co chodzi. ehhhhhhhhhhh
Edytowane przez miras dnia 05-04-2009 18:55 |
|
|