Witam wszystkich jestem posiadaczem katany z 99 roku i niestety mam tylny hamulec bembnowy. Niestety niemam przyjemności z hamowania tylnym hamulcem poniewaz nie dziala zbyt dobrze i stad moje pytanie. Czy można zalożyc hamulec tarczowy zamiast bembnowego ? Wiem iz trzeba bedzie zainwestowac w zacisk (adapter) felge tarcze przewod i cala nowa klamke hamulcowa ale niewiem czy jest mozliwa taka modyfikacja ?
PS: Temat dodałem do tuningu mechanicznego ponieważ poprawi to komfort hamowania !
bemben tez nie hamuje zle w twoim wypadku napewno masz do wymiany okładziny aa jest to napewno duzo duzo mniejszy koszt niz kupowanie wszystkich elementwoj hamulca tarczowego jest taka mozliwosc ale niewiem czy twoja katana posiada mocowanie na zacisk (adapter) jezeli nie to musiałbys dospawac
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
Bo mi chodzi o hamowanie z piskiem xD Wiem że jest to możliwe w bembnowych ale jakoś nie przekonują mnie te hamulce.
Dobra dzieki za pomoc spróbuje z tymi okładzinami, jeśli bd dalej do [cenzura] to wymienie cały hamulec
wymien te okładziny i zobacz bo moze okładziny masz dobre aa felge w srodku tam gdzie beben ociera mozesz miec felge do wyje.... i dlatego tak kijowo hamuje
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
. Ja odpowiadam że się da bo sam takie coś zrobiłem i mam. Musisz kupić: Przełożenie wtóne na tarczę, pokrywę przełożen, Koło, zacisk, Przewód, I klamkę z pompką. U mnie poszło gładko i wszystko lunio działa.. Od mojego bębna który był nie do zniesienia;D Jak kupiłem nowe okładziny bo starych nie było to albo nie chamował albo nei dało się skutera popchać bo się blokował.
Edytowane przez Baton dnia 27-10-2009 17:28
:: Suzuki Zillion 00'