Gwint jest normalny, odkrecasz w kierunku przeciwnym do wskazowek zegara. Ja za pierwszym razem musialem uzyc sporo sily - polecam przedluzke na klucz w postaci jakiejs rurki metaloej itp. Najwazniejsza blokada to metalowa obraczka na tulei pomiecy wariatorem a przeciwtalerzem. Co do blachy to jak zdejmiesz wariator to zobaczysz ze jest przykrecona na 3 srubki.
jak cchesz sprawdzić czy nie masz tulejki bez odkęcania to zobacz czy pasek wchodzi ci jak najwyżej na wariatorze(możesz kawałek tależa od strony gdzie jest pasek pomalować mazakiem i zobaczyć czy ci jak najwyżej wczodzi) przy zużytych paskach może nie odchodzić do samego końca( można to obejść skracając tuleję-główną tuleję(nie pierścień blokujący) lub wymianę paska na nowy)
Krótko mówiąc odkręć wariator kluczem 17 albo 19 (nie wiem jaki masz tam rozmiar tej śruby) i jeśli masz ten pierścień to go zdejmij i tak samo postępuj z blachą.
Na oko to bez sensu. Nigdy nie da się sprawdzić tak dokładnie jak licznikiem. Raz będzie Ci się wydawać że pomogło a drugi że nie bo będzie np. inny wiatr.
a mam jakieś inne wyjście... ważne żebym się jak najszybciej przemieszczał. Poza tym przy stanie technicznym mojej maszyny myślę że zauważę różnicę. No nic... zobaczymy jutro ^^