@wander mam pytanko czy ty ściągałeś blokade ze swojego hebo np?? i czy masz wersje nie blokowaną na przekładni??i wogóle napisz co zrobiłeś w swojej katanie oprócz tego co napisałes ,bo twój vmax w porównaniu z moim to kosmos
Tak, mój hebo np jest bez blokad, podejrzewam że mam wersje nie blokowaną na przekładni. Co zrobiłem?? Po prostu lubię grzebać w scoocie i pogrzebałem trochę przy wario, dobrałem odpowiednią wagę rolek i śmiga tak jak powinien Po wymianie tylko wydechu na heboi zestrojeniu v-max wynosił 95km/h.
Problem rozwiązany!! przyczyną tak fatalnych osiągów była zwężka w wydechu(blokada)!! kto by pomyślał że kupując sportowy wydech jest on tak zduszony gorzej jak fabryczny!!!! a teraz osiągi, prędkość 93-95!! licznikowo przyśpieszenie od 0 do ok 10km/h mułowato!! a potem super!!wyrywa kierkę z rąk i ciągnie tak do 85!póżniej już trochę słabiej i tak aż do końca, poradzicie jeszcze co zrobić aby zlikwidować ten dół(może sprężynki sprzęgła twardsze,może jeszcze rolkami się pobawić -co sądzicie?)
Edytowane przez stiv440 dnia 28-04-2008 19:55
witam!
a ja niestety mam taki sam problem co kolega juz go rozwiązał!
moja katana leci ledwo 70-75km/h
mój tuning
leovince zx - zwężka przy cylku zdjęta i nadal to samo;/
wario top racing - rolki 5,5g - dzisiaj przetestuje 4g
gaźnik 17mm - dysza 75
@szyszek05 zdecyduj się wkońcu jaki masz vmax 70-75 czy - "Suzuki Katana LC 1998r.
V-Max 80km/h" bo jesli 80 to już prawie max na zablokowanych przełożeniach