Witam!!! Pewnie każdy z was chce mieć najładniejszy i najbardziej niepowtarzalny skuter, w waszej głowie pojawia się myśl o malowaniu i babraniu się w plastikach. Wielu z was podoba się tak zwany BADLOOK i chcieli byście bardzo go mieć, tylko nie za bardzo wiecie jak się do tego zabrać. Ten artykuł przybliży wam krok po kroku robienie badlooka. OK zaczynamy!
Potrzebne będą nam:
- Rękawiczki
- rozpuszczalnik
- pędzelek
- reperaturka (mata szklana i żywica epoksydowa, w każdym samochodowym za 18 zł)
- kit (mała puszka za 6zł)
- Szlifierka kątowa z tarczą lamelową (można używać zwykłych papierów ściernych, ale wtedy się zamęczycie )
- Maska lakiernicza (nie może być przeciwpyłowa. Gdy wcześniej pracowałem w przeciwpyłowych to pojawiały się dziwne sny i wizje xD)
- Troszkę dobrych chęci
OK ZACZYNAMY!!!
1. po pierwsze musimy ściągnąć plastik który trzyma lampę, gdy go ściągniemy musimy go przematować i odtłuścić nitrem. Po całym procesie powinien wyglądać mniej więcej tak :
2. Gdy nasz plastik jest już wymatowany przykręcamy do niego lampę którą uprzednio smarujemy olejem i robimy kreskę markerem dokładnie przez środek.
2. Gdy lampa jest przygotowana bierzemy się do cięcia maty. Wycinamy jeden trójkąt z 3 centymetrowym marginesem i kilka 8 centymetrowych pasków.
3. Teraz zakładamy maskę i rękawiczki i bierzemy się do mieszania żywicy, ja zawsze daję troszkę więcej utwardzacza bo mam już wprawę.
4. Gdy żywica jest już różowiutka zaczynamy klejenie. Najpierw smarujemy plastik, później nakładamy włókno i znowu smarujemy. Gdy już to zrobimy powinno to wyglądać tak.
5. Czekamy 30 minut aż żywica stwardnieje i wyciągamy lampę.
6. Teraz wszystko szlifujemy
7. Nakładamy kit i wygładzamy nierówności.
KONIEC!!! mamy zajebistego badlooka.
Jeżeli badlook sprawia ci problemy pisz do mnie na pewno się dogadamy xD
Arek Proszę wykoryguj błędy i zrób z tego arta
Edytowane przez BERCIU dnia 30-04-2012 20:15
IN RUST WE TRUST!!!
Dlaczego dopiero teraz zauważyłem ten temat... Może art nie opisany za szczegółowo, ale da jakieś pojęcie ludziom bez żadnnego doświadczenia.
Artykułu nie mogę z tego zrobić, bo nie jestem adminem, mogę co najwyżej podkleić temat.