Generalnie to Siema dawno mnie tutaj nie bylo
Ale jakoś się ludzie za bardzo chyba nie zmienili ;]
Ale do rzeczy ..
Kupiłem Zx, Katana mi mulila na starcie a tak to jakoś jechala do 45potem mul i 60 jakos tam ciagneła..
Ale wczoraj kupiłem sprzęgło bo jak zobaczylem stare to stwierdzilem ze jest zjechane..no i w sumie pomogło.
Katana teraz kręci obroty wysoki ale od 0-10 nie chce jechac za bardzo wyje zalapie i jakos pojedzie..a później idzie ladnie do 60
Teraz moje pytanie jest takie.. Mam sprężyne centralną Metrtakita 22%
Czy zalozyc mocniejszą sprężyne dociskową?? Mam gdzie Top racinga najmocniejszą (chyba nacisk 50kg a ta Metrakita ma 40kg czy jakos tak)
I Czy może też zalożyć cięższe rolki np 5gramowe??
Chodzi o to żeby od 0 szła dosyc i do tych 60
A swoją drogą to jest malo 60?? Na Zx , przełożeniach Top racing pierwotnych??
Pozdrawiam
SUZUKI KATANA AY 50 AC 2004rok
Z tego co widzę to prawie tuningu nie masz i chcesz sprężynę >22 dawać? Przecierz ta już jest za duża i dlatego nie masz v maxa. Ale główny problem to za twarde sprężynki sprzęgła podejrzewam
Dodek10 Poczytaj sobie o przekładniach masz fajne artykuły i tematy pod nosem to takie farmazony płodzisz.
Edytowane przez sssss80 dnia 23-08-2011 15:50
No więc tak nie zdążyłem przeczytać i dałem mocniejszą no jest gorzej.. jutro zakladam 50%hebo docisko.czyli nacisk 35kg tak jak seryjna centralka katany prawie zobaczymy co będzie..
A Sprężynki sprzęgła to mam zwykle bo kupilem nowe sprzęgło rms.. i nie wymienialem spreżynek.. koleś z mielocha powiedzial ze to takie jakie byly seryjnie w katanie (chyba;])
Więć co na tego mula?
nie chce mi sie czytać ale od ilu do ilu jest muł??
pobaw sie rolkami
Suzuki Katana AY 50 Performance!
Rok:1997
Chłodzenie: Powietrze (AC)
Tuning:
*Mechaniczny
-Przełożenie pierwotne Top Racing
-Przełożenie wtórne od Aprili Sr DiTech
-Tłumik Tecnigas Next R
-Wariator Polini Speed Control
-Pasek Malossi Special
-Świeca NGK
-Rolki 5g Polini
-Czerwone sprężynki sprzęgła Hebo
*Optyczny
-Ledy w soczewkach
-Przyciemnione klosze
-Czarne felgi
-Bed look
-Stopka boczna Buzzetti
-Pokrywa na czarno
-Skrócony tylni błotnik
-Przedłużka
-Śruby z pokrywy na czerwono
-1 lustrko
-Opona Heidenau K61
To zależy czy odległość między rowkami na sprężynki w szczękach w obu sprzęgłach są takie same. Jeśli tak to raczej nie wina sprzęgłówek. To możesz dać cięższe rolki, bo w sumie ZX jest raczej nisko obrotowy. No albo daj tą centralkę słabszą i zobaczysz co się będzie działo.
Zobaczymy jutro
Dam centralke słabszą.. No rolki cięzsze to mam tylko 5,2 grama ;p
Ale generalnie przed wymiana sprzęgła to lepiej na 4gramowych bylo
Wojtek muł jak od zera nie rusza to nie nazwe tego mulem ;pp
Po prostu od 0-10 wyje i nie rusza tak na przyklad żeby zaryć oo
A później to mnie zadowala
Edytowane przez kolajkatana2004 dnia 23-08-2011 22:59
Sory za off
Więc założyłem hebo 50%. i jest gorzej.. Na centralce metrakita 22% i rolkach 4gramowych jest najlepiej..ale od 0-10 mul wgl nie rusza wyje..
Może dać sprężynki sprzęgła jakieś??
Spręzyny sprawdzałem na rolkach 4gram i 5,2grama.. i zawsze na 4 gramowych lepiej bylo.
Aaa może być tak że spreżyna Mk22% stracila już swoją twardość?? i po prostu ta hebo 50% jest twardsza od metrakita 22%??
Edytowane przez kolajkatana2004 dnia 24-08-2011 14:29