Brak iskry! Pomocy!!!
|
miki_1204 |
Dodany dnia 31-08-2010 17:40
|
Nowy
Data rejestracji: 31.08.10
Status upomnienia:
|
Panowie mam katane ay50 z 1998r chlodzona powietrzem, mam taki problem ze nie bylo ladowania w skuterze, probowalem sprawdzic czy pradnica jest ok i przylozylem zarowke na dwa kable wychodzace z pradnicy gdy skuter byl odpalony. Teraz nie mam iskry no i skuter nie pali. Nie mam pojecia co spalilem bo mysle ze cos spalilem, sprawdzam dalej na pradnicy, tylko juz przykladam - zarowki do masy skutera i + zarowki do jednego albo drugiego kabla wychodzacego z pradnicy i kope ale nie ma wogole pradu na tej pradnicy. Napiszcie prosze co musze kupic albo co sprawdzic i zrobic zeby skuter dalej smigal. Ja mysle ze po pierwsze spalil sie modul a po drugie moze ten maly kwadracik co jest obok tego magneta (pradnicy), on jest do wzbudzenia pradu czy jakos tak nie wiem dokladnie. Aha i powiedzcie mi co to jest z przodu skutera pod czacha wyglada podobnie do modulu, to jest cewko-modul czy co? |
|
|
|
Kamilhg |
Dodany dnia 31-08-2010 18:02
|
Doradca
Data rejestracji: 21.06.09
Status upomnienia:
|
to pod czachą to regulator napięcia.
Suzuki Katana Performance '98
Setup:
-Tecnigas RS70
-Pierwotna Malossi
-Membrany Polini
-Rolki Stage6 4,5g
-Filtr powietrza Hand-made
v-max: +/- 73km/h
http://www.polska...Y_50/75391 |
|
|
|
polini |
Dodany dnia 31-08-2010 20:28
|
Nowy
Data rejestracji: 01.06.10
Status upomnienia:
|
Kolego podaj gg to postaram ci się pomóc.
Jak co to mam modul orginalny DUCATTI |
|
|
|
miki_1204 |
Dodany dnia 07-09-2010 22:04
|
Nowy
Status upomnienia:
|
Koledzy posluchajcie zrobilem juz jedna rzecz, a mianowicie sprawdzilem ta cala pradnice i byla uszkodzona cewka, to juz zlutowalem. Teraz prad przy kopaniu wychodzi z jednego kabla z pradnicy, z tego pod spodem, natomiast iskry dalej nie ma. Nie wiem czy z tego przekazniczka czy czujnika co jest obok pradnicy tez powinien isc prad przy kopaniu czy nie. Patrzylem na kablach wchodzacych do modulu(jest ich4) i w jednym jest prad natomiast w trzech pozostalych nie ma(oczywiscie tylko przy kopaniu i wlaczanej stacyjce). Napiszcie prosze co jeszcze musze sprawdzic tak zeby zlapac ta iskre. Piszcie prosze wszystko co mogloby byc nie tak. Napewno ktos cos wie i moglby mi pomoc. Jesli nie tutaj to jest moj nr gg:4765422. Z gory dzieki za wszelka pomoc. |
|
|
|
BIDALOT |
Dodany dnia 08-09-2010 23:05
|
Nowy
Data rejestracji: 05.09.10
Status upomnienia:
|
Mase masz dokręconą od moduły,jest to taki grubszy czarno-biały przewód
Suzuki AY50 Katana Performance |
|
|
|
miki_1204 |
Dodany dnia 09-09-2010 13:44
|
Nowy
Status upomnienia:
|
Tzn. masa to idzie do modulu ta kostka cala i masa jest, i wlasnie tam wchodza 4 kabelki: masa, prad z regulatora, kabel od tego czujnika polozenia walu i jeszcze jakis jeden i wlasnie nie wiem, czy tam tylko jednym kablem wchodzi prad czy jeszcze powinien wchodzic ktoryms, nie wiem wogole jak sprawdzic czy ten czujnik jest wogole dobry, moze jest walniety modul albo regulator ale trzeba to najpierw dobrze sprawdzic bo to nie sa male koszty zeby tak sobie kupic w ciemno. POmozcie kurde przeciez po to jest to forum, napewno ktos sie na tym zna, a ja tez musze to wiedziec zeby zrobic swoja katanke. |
|
|
|
romek |
Dodany dnia 26-02-2011 07:11
|
Stały bywalec
Data rejestracji: 29.12.10
Status upomnienia:
|
odswierzam ...
mam ten sam problem