Witam . Dzisiaj jechałem sobie kataną i dojeżdżam do ronda i spuściłem ja z obrotów a ona zgasła i wydała jakiś dziwny pisk. I od tamtej pory nie mogę jej odpalić. Świece zmieniłem iska jest i kompresja też jest.
zatarcie cyla. możliwe że pierscien pękł ewentualnie sprawdz czy jest iskra i czy paliwo dochodzi jesli wszystko ok to czeka cie szlif cyla
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
dokładnie zatarcie cylindra kumpel jechał skuterem mu jakiś dziwny dzwięk z silnika poszedł i okazało się że cylinderek
Mechanika:
Cylinder 70cc power force
Tłumik sportowy tecnigas next R
Odblokowane Przełożenia
Sportowy gazior
Świeca NGK
Nowe uszczelki
Rolki 4.0 g Hebo
Króciec ssący 19mm
Filtr stozkowy WM
Chwytak powietrza
Optyka;
Pokrywa wariatora w sreberku
Grill od wersji R
Licznik od ziliona
Ledy w liczniku
Migacze tył od ziliona
Spojler od wersji R
Siatka w wlotach
Karbon
Naklejki Stage 6
Podświetlenie przodu i silnika
Skrócony błotnik tylni
Rejestracja podniesiona wyżej
Biały klosz lampy tylnej
Żarówka led od światłą stop
Czarne lagi
Wentyle pociski
Białe napisy na oponach
Podświetlenia tarczy licznika
Ledy w soczewkach
Czerwony klocek hamulcowy
Wężyki i filtr paliwa
ja jak zauważyłem ze jak zgasła i chciałem odpalić to taki biały dym wydobywał się z tej rurki co zasysa powietrze . Teraz mam założoną seryjną 50 ale mam 70 podróbkę i nie wiem czy opłaca się robić jak by co tej podróbce szlif bo seryjna 50 to już chyba wszystkie szlify ma wykorzystane . A to jakim cudem by się zatarła jak olej normalnie dochodzi a benzyna to chyba raczej no bo jak wyciągnę świece to jest zalana i jak próbuje ja podpalić zapalniczką to się wogole nie zapala. Kiedyś jak mi mechanik robił szlif i wymieniał tłok to też tak miała ze jechała i w pewnym momencie gasła i wydawała ten pisk ale później normalnie z 1 kopa łapała i jechałem dalej .
więc wczoraj odkręciłem cylinder okazało się że drugi pierścionek był pęknięty i przez ten pierścionek cylek jest w paru miejscach przytarty. Więc wymiana cylka . Podajcie mi link do jakiś dobrych 60cc link i do seryjnej 50cc do ac bo wiem że niektórzy użytkownicy forum mają założoną tą 60cc i jak się on sprawuje .
Edytowane przez manieks818 dnia 15-06-2010 13:56
mechanik powiedział mi że już nie da się zrobić szlifa. A na cylku zrobiły się w paru miejscach takie białe plamy czy coś takiego .
<a href='http://zapodaj.net/fd2122c1b692.jpg.html'>http://zapodaj.net/fd2122c1b692.jpg.html</a>
<a href='http://zapodaj.net/bdd157dfe745.jpg.html'>http://zapodaj.net/bdd157dfe745.jpg.html</a>
Edytowane przez manieks818 dnia 15-06-2010 21:19
cyl aluminiowy masz? Jeżeli tak to nie da rady a jak żelkiwny to śmiało rób i go nie słuchaj chyba że już nie ma miejsca na szlif Nie to kup coś dobrego i nie przesadzaj z pojemnośćią bo bd musiał powymioeniać łożyska zimmeringi na wzmacniane a co gorsze wał jak już gruchot I nie patrz na chińskie cylki bo to ledwo sie buja mój kolega ma dotarł prawidłowo i ledwo 65km/h idzie a szła mu 85km/h ale nie było juz na czym szlifa robić i kupił za 80zł cyla z tłokiem pierścieniami itp xD
Suzuki Katana Performance
Mechanika:
- Lv Sito był, Yasuni R Był Teraz Tecnigas Chrom
- Wario Polini SC
- Filtr stożkowy Polini Air Box (był)
- Docisk +22%
- Króciec 19mm
- Gaźnik Arreche 17,5 (był) Oryginalny wypolerowany
- Rolki 5,5gr (chyba aktualnie)
- Łożyska i simmeringi SKF C4
- Wał Italkit Reinforced
- I szlif i Tłok Meteora
Optyka:
- Dioda w lampie
- Diody z przodu
- Pomalowane fele czarna perła
- Odświeżenie lakieru
- Lusterka łezki
- Siatka we wlotach czerwona
- Siatka w boczkach czerwona
- Grill z siatki
- Polerka wydechu i pokrywy
- Stopka boczna
- Klosze czarne STR
- Tylna lampa revo custom
- Manetki Hebo
- ]Xenon 5000k
- Obcięty błotnik
- Wlepy
- Klapka od aku w Carbonie
- Nowe śruby niebieskie
- Żarówki diodowe
- Audio wyciągane
V-max pełna seria 75km/h po tunie: 95km/h nie z górki!!
a teraz szlif xD
Aktualny v-max 80km/h (gps)
FOTO http://bikepics.c...s/cacek14/
!!! SPRZEDAM WARIATOR POLINI !!! Tanio I rolki od 3gr do 8gr WARTO!!!
Sprzedam części do hulajnogi elektrycznej wszystkie części
SPRZEDAM CZĘSCI SAMOCHODOWE I GŁOŚNIKI
A jak bym wymienił same pierścionki . a po czym można sprawdzić że nie da rady już zrobić szlifa cylindara. A cylinder mam oryginalny suzuki
Edytowane przez manieks818 dnia 15-06-2010 21:50
41 lub 42mm Mechanika:
Cylinder 70cc power force
Tłumik sportowy tecnigas next R
Odblokowane Przełożenia
Sportowy gazior
Świeca NGK
Nowe uszczelki
Rolki 4.0 g Hebo
Króciec ssący 19mm
Filtr stozkowy WM
Chwytak powietrza