Witam!
mam problem z moją kataną. mianowicie dostałem ją od znajomego który kupił ją w kawałkach i próbował ją uruchomic ale nie za bardzo się zna i mu nie wyszło:\.
i teraz ja się z nią meczę. powiedzcie od czego zacząc???
w skuterach nie jestem obeznany i nawet nie wiem jak gażnik popodłączać.
proszę o pomoc...
Na początek sprawdz czy jest iskra odkręc swiece włóż do fajki przyłóż do cylindra i kopnij jeśli będzie iskra sprawdz czy swieca jest mokra czy dostaje mieszanki jesli nie to sprawdz czy dochodzi paliwo do gaznika wyciąg poprostu wężyk jeśli leci luknij jak z filtrem powietrza jeśli ok to sprób odkrecic troszke mieszanki możliwe że go zalewa jesli nie nie pomaga to o 1,5 obrotu wkrecaj mieszanke i sprawdzaj
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
tzn chodziło mi bardziej o np jakieś zdjęcie jak ma być gaźnik podłączony bo tam chyba cztery wejścia na szlaufik są w wsk tylko jedno maiałem i nie było kłopotu
masz 2 wejscia jedno na paliwo (w seri gazniku po lewej stronie) a 2 wężyk to na podcisnienie zaraz przy kruccu
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
Mam jeszcze jedno pytanie które mnie dręczy:/ czy katana powinna dawać iskrę bez akumulatora? Jeśli tak to czemu mi nie daje? I czy da się zapalić skuter na innym gazniku np z rometa bo chyba pasuje
UUUUuuP...
Nie złożysz jej jak nie znasz sie w ogóle na skuterach..
Ja jak pierwszy raz katane rozbierałem to tydzień mi ta zajęło
Iskra?
Zacznij od regulatora który siedzi pod siedzeniem taki czarny.
Zobacz czy nie śmierdzi czy kabelki całe itp. Drugi siedzi pod czacha i oblukaj jak wygląda czy nie jest wylany. Jeśli wszystko ok looknij czujnik położenia wału (z prawej strony tam gdzie wentylator lub w lc pompa wody) siedzi lekko po prawej stronie przy magnecie.
Ale na twoim miejscu bym zaprowadził do jakiegoś elektryka albo zapytał jego na pewno najlepiej by wiedział.
ja mam iskre wsyztko pieknie. Sprawdz czy masz kompresje odkrec swiece doloz palca i kopnij jezeli ci wciaga i wypycha palec to kompresja dobra jezeli nie to trzeba nowy cylek i tlok zalezy w jakim stanie jest ten cylek bo mozna szlif zrobic. Kupielm katane wlasnie i okazalo sie ze tlok i cylinder do wymainy bo nic nie da sie zrobic
http://www.polskajazda.pl/Motocykle/Suzuki/Katana_R_50/100272
to musisz załatwić sobie nowe i rozwalisz silnik i zobacz czy nie ma w środku żadnych jeszcze kawałków jak będą to wycieknij je
Edytowane przez Ceiron dnia 23-05-2010 15:05
-------------------------------------------------------------------------
SPRZEDAM
seryjny wariator
zdjęcia na życzenie zainteresowanego
Pisać tu albo na gg 8432053
-------------------------------------------------------------------------
Suzuki Katana LC 2003r. http://w576.wrzut...P/p1000845
Tuning Mechaniczny
Cylk Malossi 70 cc Sport
Blaszki membranowa karbonowe Malossi
Wariator Multivar Malossi 2000