WItam, wczoraj jadąc na sqterq poczulem ze traci moc i zgasl, no wiec odpalilem go jeszcze raz przejechalem z 200m zatrzymalem sie i znow zgasl, wiec odpalilem go kolejny raz tylko ze non stop go gazowalem zeby nie zgasl jak stoje no ale gdy ruszylem nie mial tej mocy co zawsze na starcie i na dodatek jechal ok. 10km/h wolniej. Gdy dojachalem jakos na miejsce to ciezko bylo go zapalic tj. z rozrusznika palil ale rzadko a z kopniaka tak co drugi raz, ale jak juz zapalil to gasl po 2-3 sek nie mozna bylo na nim jechac. Odczekalem 2 godzinki i znow prubowalem no ale wtedy to juz wgl nie chcial zapalic meczylem sie ze 3 min. i gdy zapalil dawalem stopniowo gazu i gdy manetka byla full to przerywalo, a gdy jechalem to tylko poprzez gazowanie bo jezeli manetka byla stabilna to nie mial nic mocy i przestawal jechac ... co to moze byc ? Jezeli mam cos wyjasnic piszcie ponizej. Dzieki z gory.
+ dzisiaj dopchalem go do garazu i sprubowalem odpalic go jeszcze raz no i zapalil z kopniaka za pierwszym. Dodalem gazu wszystko chodzilo wiec zrzucialem go ze stopek przejechalem sie i normalnie chodzil, mial kopa na starcie i v-max ten co mial byc. Po obiedzie postanowilem sie przejechac i wjechalem w dziure i znowu czulem ze traci moc no i gdy stalem na swiatlach i chcialem dodac gazu zgasl mi. I jest tak caly czas, pali za pierwszym i z rozrucha i z kopa ale jak dodaje gazu to gasnie .? pomocy plz.. !
Edytowane przez Pi1ooL3T dnia 01-05-2010 16:48
miałem to wczoraj taki sam problem sprawdź zawór membranowy u mnie to pomogło i znowu jeździ tak samo..porostu nie przylegają one dokładnie już do ścianek
-------------------------------------------------------------------------
SPRZEDAM
seryjny wariator
zdjęcia na życzenie zainteresowanego
Pisać tu albo na gg 8432053
-------------------------------------------------------------------------
Suzuki Katana LC 2003r. http://w576.wrzut...P/p1000845
Tuning Mechaniczny
Cylk Malossi 70 cc Sport
Blaszki membranowa karbonowe Malossi
Wariator Multivar Malossi 2000
Rolki 7g Malossi