Nie chce odpalic :/
|
kozik43 |
Dodany dnia 14-07-2007 20:28
|
Nowy
Data rejestracji: 14.07.07
Status upomnienia:
|
Tak wogole siemka wszystkim jestem tutaj nowy postaram sie czesciej odwiedzac to forum moze komus pomoge ALE PRZEJDE DO SEDNA SPRAWY :
A WIEC TAK MAM KATANKE Z 2001 AY I MOJ PROBLEM POLEGA NA TYM ZE NIE CHCE ZA NIC ODPALIC!! problem zaczał sie jakis tydzien temu jak wrociłem z jazdy w deszcz :/ zaczął dziwnie prychac i nie mogł wejsc na swoje obroty , tak sie juz zostało :/ przeczysciłem gaznik i było spowrotem ok , ale po kilku dniach znowu to samo, tylko zmieniło sie to ze coraz gorzej miał wchodzic na obroty nawet nizsze. postanowiłem znowu czyscic gaznik , wyczysciłem gaznik przemyłem flitr(mam stozek) i jak juz wkreciłem nie dało rad odpalic :/ sprawdziłem wszystko, o czym miałem jakiekolwiek pojecie tzn sprawdzałem i zieniałem swiece (nie regulowałem odległosci "blaszki" od iskrownika iskra była dobra przeczysciłem dokładnie calutki gaznik i d*pa wczoraj meczyłem sie z nia cały dzien. acha dodam ze strzelała z tłumnika . oaliwo dochodzi bo sprawdzałem ( teraz jak ja "kope" to od czasu do czasu tez strzeli z tłumnika. aaaaaaaa powiedzcuie mi jeszcze od czsego jest taka iglica chyba magnetyczna czy to jest od zapłonu?? mozna jakos sprawdzic czy jest sprawna?? z gory dzieki za wszelkie porady. |
|
|
|
Bambus |
Dodany dnia 14-07-2007 22:26
|
Doradca
Data rejestracji: 25.12.06
Status upomnienia:
|
eprzeczysc filtr powietrza swiece zobacz |
|
|
|
katana98 |
Dodany dnia 14-07-2007 22:38
|
Stały bywalec
Data rejestracji: 11.03.07
Status upomnienia:
|
przeczysc jeszcze gaznik.
Szukasz pomocu? - pisz na GG chetnie pomoge
GG:1531639 |
|
|
|
kozik43 |
Dodany dnia 15-07-2007 10:57
|
Nowy
Status upomnienia:
|
dlaczego mam wrazenie ze nie czytaliscie mojego postu??;/ przeciez napisałem sprawdzałem swiece czysciłem gaznik i to chyba z 5 razy i myłem flitr ( bo mam stozek) |
|
|
|
EVOVIII |
Dodany dnia 15-07-2007 12:16
|
Stały bywalec
Data rejestracji: 02.04.07
Status upomnienia:
|
Mialem to samo wrazenie co Kozik ze nie czytaliscie jego postu . Może zawieź go gdzies zeby Ci gażnik wyregulowali... |
|
|
|
katana98 |
Dodany dnia 15-07-2007 12:27
|
Stały bywalec
Data rejestracji: 11.03.07
Status upomnienia:
|
zobacz zawyr membrankowy. mi kiedyc pekla jedna plytka i katana odpalic nie chciala!
Szukasz pomocu? - pisz na GG chetnie pomoge
GG:1531639 |
|
|
|
Fazi |
Dodany dnia 15-07-2007 12:32
|
Stały bywalec
Data rejestracji: 20.02.07
Status upomnienia:
|
Witam . Jedno podstawowe pytanie , jaki masz wydech i jak długo go masz?
Drógie pytanie , regulacja gaźnika... 3 - jak długa masz cylek z tłokiem.... wiesz i tych pytan jest wiele.... Opisz swój motorek dokładnie jaki tuning itp... to będziemy wiedziec na czym stoimy.
Pozdrawiam ..::Fazi::..
049 |
|
|
|
kozik43 |
Dodany dnia 15-07-2007 21:14
|
Nowy
Status upomnienia:
|
tłumnik mam fabryczny tyle ze : ostatnio sie oberwał zaraz za mocowaniem do cylka byłem u kolegi , ktory ma warsztat samochodowy i jego tata zaspawał mi to gazem (ale juz wczesniej było z nia cos nie tak :/ ) cylka tez mam fabryke jaki przebieg to wam nie powiem bo nie mam napedu predkosciomierza rok prod.2001 no i niby juz sie troceh wyjzedzil. Chciłbym sie dowiedziec jeszcze co to jest przy gazniku : iglica z nasatka plastikowa podłoczano do cewki. przy mocowaniu dopatrzyłem sie ze zginął jeden zabek, ktory 3mal ta iglice. gaznik do regulacji... hmmm mam nadzieje ze to, tylko to , jezeli ja sam nic nie wykombinuje to chyba jedyne co mi pozostaje to serwis( zrobiłem troszke pieniedzy w wakacje cały czas paracuje, i zastanawiam sie własnie czy nie warto by było "cos"" z nia zrobic. mysle takze nad sprzedaniem jej i zainwestowaniu w 125/50 chociaz teraz to juz sam nie wiem co robic niowe przepisy itd.... moze sr jakas w rece wpadnie |
|
|
|
kozik43 |
Dodany dnia 18-07-2007 11:39
|
Nowy
Status upomnienia:
|
czy to juz wszystkie wasze podpowiedzi?? ...... naprawde wszystko o katanie... zal |
|
|
|
MareK |
Dodany dnia 19-07-2007 14:16
|
Nowy
Data rejestracji: 27.12.06
Status upomnienia:
|
Trochę twój opis jest haotyczny i nie spójny. Jeżeli katana ci nie pali to przyczyny mogą być następujące:
1) brak iskry - to sprawdzałeś,
2) brak paliwa - to sprawdzałeś
3) uszkodzony zawór mebranowy (pęlnięta blaszka - lub nieszczelny),
4) zanieczyszczenie gaźnika (dysze) - to sprawdzałeś
5) brak kompresji (uszkodzony tłok, pierścień lub cylinder) - można to szybko sprawdzić przez wykręcenie świecy i zatkanie otworu np palcem (NIE WSADZAĆ DO ŚRODKA), jezeli wszystko jest ok to nie powinieneś dać rady utrzymać ciśnienia,
Któyś z tych elementów nie działa - sprawdz. |
|
|
|
Rafaello |
Dodany dnia 31-07-2007 20:52
|
Nowy
Data rejestracji: 31.07.07
Status upomnienia:
|
mam podobny problem bo mi katana też niechce palic jak jest troche zimniej
Z rozrusznik to wogle trzeba zawsze troche długo potrzymac aby ja odpalic .Czasami jak nie pali to wyłonczam kluczyk i z kopa z 2 razy walne to potenm wlanczam kluczyk i za pierwwszym z kopa pali !!!!!
|
|
|
|
qba |
Dodany dnia 01-08-2007 11:20
|
Początkujący
Data rejestracji: 29.03.07
Status upomnienia:
|
gaźnik i iskra i te wszystkie pierdoly sa napewno.. iskra i paliwo jest bo Ci strzelal. to na gaźniku to ssanie automatyczne. mialem dokladnie to samo.. nie kop go bo eszcze korbowod rozwalisz (mi poszedl razem z wałem) nie chce Cie martwic ale na 100% Ci sie przytarł.. moze Ci sie woda przez stozek dostala(ze stozkiem lepiej w deszcz nie jezdzic) rozbieraj sam ten silnik i wszystko zobaczysz po kolei.. ja go robilem uz sporo razy bo raz mi koles za duzy szlif 70 zrobil poźniej mi wal poszedl juz z pamieci go skladam ale teraz kupilem 2gi cylek 70 sport malossi i smiga ale nie przerazaj sie bo zatarcie to nic strasznego gorzej jak Ci cewka z obudową pojdzie i moduł...:/ jak sie wexmiesz za to sam to nie zrob tego bledu co ja i starannie załóż koło magnesowe na cewke i pożądnie dokręć nic innego chyba nie mozna zepsuć jak chcesz 50 zostawic to mozesz ja przeszlifować i kupic tloczek poselekcyjny brakita na www.skuter-plus.pl |
|
|
|
Bambus |
Dodany dnia 02-08-2007 10:44
|
Doradca
Data rejestracji: 25.12.06
Status upomnienia:
|
kozik43 co ty sobie wyobrazasz ? ze co ze napsizesz jakiegos posta i co juz ktos musi ci odpisac ? a zal to mi Ciebie. Marek Ci to bardzo ladnie opisal tylko sie dostosuj posprawdzaj i powinno byc ok |
|
|