Dzisiaj zauważyłem że gdy przekręcę kluczyk włączę zapłon zapala się kontrolka oleju gdy zapale katanę dalej się świeci. Nie kumam tego gdzie znajduje się ten czujnik co może się stać jak zlekceważę tą kontrolkę Może to głupie pytanie ale co zrobić
Jak najszybciej zalej zbiorniczek olejem bo zatrzesz skuter no i ładnie zabulisz na tłok i cylek
Suzuki Katana '97 GSX-R 50 Suzuki Ram Air Direct ~>Airsal Sport 50cc ~>Wydech Tecnigas Next- R ~>Wał Top Racing ~>Pasek Polini Race ~>Sprzęgło RMS z niebieskimi sprężynkam HEBO ~>Sprężyna centralna Polini +30%
Ale sęk w tym że zbiorniczek jest pełny nie wiem na razie o co biega a gdzie się w ogóle znajduje ten czujnik oleju ?
Kurde może jakoś albo nie dostaje tego oleju albo coś z elektryką jest a jak to sprawdzić czy olej dostaje się czy nie czy po prostu dolać olej do paliwa i w tedy się wyłączy czy nie ?
Edytowane przez wander dnia 15-11-2008 22:34
Czyli albo czujnik siadł albo kable może gdzieś się poluzowały. Czujnik masz po prawej stronie zbiorniczka oleju, aby się do niego dostać musisz boczną owiewkę zdjąć. Jak dolejesz oleju do wahy to nic ci to nie da.
A ha dzięki. Czyli muszę zobaczyć najlepiej czujnik a jak go może sprawdzić czy działa i gdzie kupie nowy ? wie ktoś może a jeżeli zaleje zbiorniczek po sam korek i będzie ubywało oleju to znaczy że będzie to na 100% wina czujnika nie ?
Jesli bedzie ubywalo oleju i nie bedziesz zostawiac tlustego sladu na drodze to tak Chodz to troche ryzykowny sprawdzian. A zacznij sprawdzenie od kabli (moze cos sie poluzowalo/ przetarlo i jest zwarcie, dlatego kontrolka szaleje)
Nie stopki bocznej nie mam dzisiaj zobaczę dokładnie kabelki i żarówkę pod licznikiem spuszczę olej i zobaczę czy będzie się świeciła bo silnik wydaje mi się że dostaję olej bo kopci trochę
Awaria usunięta była to jakaś dziwna dioda w liczniku zamiast orginalnej żarówki r5 założyłem r5 i już się nie świeci a w ogule powinna się świecić kontrolka na przekręconym zapłonie?
Z tego co zrozumialem to chodzilo o to czy jak czujnik bedzie wskazywal ze nie ma oleju, a ze zbiornika bedzie ubywalo to bedzie ok Tylko gorzej jak zapomni sie dolac albo sie skonczy podczas jazdy