HEj niedawno mi sie ukrecił gwint na lusterku lewym i niemoge wkręcic go;/ jest tak wyjechany ze nawet na chwile sie nie trzyma tak jak powiniene!! Co mi radzicie ;(
Musisz na gwintować, ale nie robi się tego wiertarką!!! Zresztą jeśli masz gwint zjechany to nic z tym nie zrobisz... Musisz rozwiercić wiertłem 9 lub 9,5 dziurę i nagwintować gwintownikiem M10. Jak to zrobisz to oryginalne lusterka juz nie będą pasować..... Będziesz musiał kupić z gwintem na M10
Jak chcesz mieć dwa takie same lusterka, to musisz tak zrobić jak Wander napisał. Mój kolega był w podobnej sytuacji tylko, że on wywiercił głębszą dziurę i nagwintował gwintem M8 tak jak było. Nie wiem właśnie, czy w Katanie da się też wywiercić głębszą dziurę.
Trochę za dużo. Ja na twoim miejscu poszukałbym na forum jak się wymienia pasek i sam spróbował. Wtedy tylko zapłacisz cenę paska, a nie za robote ponad 50zł.
Ja proponował bym Ci jeszcze wybrać taką opcję jak klej... Możesz kupić specjalny klej do połączeń płaskich i śrubowych np. LOKTAJT . Smarujesz gwint lusterka klejem i wkręcasz tak jak ma być ono ustawione. Klej po 12 godz. zastyga i pod wpływem braku powietrza puchnie co w rezultacie daje połączenie Gorzej z ewentualnym odkręceniem bo trzeba podgrzewać ...
NO wróciłem od naprawy chcieli te 2 stówki za to ze mi luserko zrobili i cos tam wyczyscii i mi odpalla na starter;p eh jeszcze tylko mi hamulec nie odbija ;/