Mam skuter Suzuki Katana R z cylindrem 70cc Metrakit, wydech Hebo NP 2004, wariator Hebo NG z rolkami 4 gr. Przed założeniem cylka miałem dysze 72 a po zamontowaniu zmieniłem na 90. Skuter rozpędza się bardzo wolno jak na rolki 4g oraz cylinder 70cc. Czy to może być wina za małej albo za dużej dyszy?
PS. Przed zmianą cylindra skuter szedł około 90-92 km/h a teraz leci ledwo 50 km/h.
Edytowane przez BoniuBOSS dnia 15-08-2007 20:14
Teraz już jest dobrze założyłem dysze 85 i zrobiłem iglicę o jedno oczko niżej ale niestety po wymianie cylindra spadło mi przyśpieszenie a v-max w ogóle nie wzrósł jedzie tak samo jak jechał 80-85 km/h (licznikowo).
Czy to może być wina zablokowanych przełożeń, bo nie wiem czy mam je zablokowane czy odblokowane ponieważ nie mam tego skutera od nowości. Jak myślicie?
Edytowane przez BoniuBOSS dnia 18-08-2007 07:56
hefaistos , a właśnie ze nie, katana z seryjnymi przełożeniami (oprócz TELEFONICA MOVIESTAR ) i cylindrem w dobrym stanie i odpowiednio zestrojonym przeniesieniem napędu tyle właśnie jedzie. od 80 do 85 zależności od wersji AC i LC .Przyspieszenie spadło by cylinder sie dociera.
049