WItam... mam suzuki katane ay50 2000r(stara buda) sciganiete wszystkie blokady jedynie moze byc blokowana na przelozeniach ale nie wiem... mam wszystko seryjne procz tlumnika leovince mam takie pytanie czy jak kupie filtr stozkowy to poprawi jakies osiagi czy cos teraz leci 80km/h!!! ? dajcie najlepiej link z dobrymi filtrami stozkowymi ktore mi polecacie
Czy poprawi ci osiągi NIE. Mozę troszeczkę lepiej się wkręca na obroty.A po za tym to strasznie głośno będzie chodził(ach ten dźwięk otwartej przepustnicy)
twoim zdaniem lepiej brzmi dzwiek z filtrem stozkowym ;d ??
a i ten zeby nie zakladam nowych tematow to gdzie i za ile moge kupic siatke srebrna do wlotow i na co ja przykleic ;d
Edytowane przez wander dnia 16-05-2009 19:06
Damian idź do jakiegoś mechanika Po stary filtr powietrza (może będzie za darmo)wytniesz sobie tą siatkę i będziesz miał zarąbistą(ja miałem taka od kupla z reno trafic )mogę ci fotkę wysłać jak to wygląda z bliska. A co do tego stożka to ten dźwięk jest po prostu GŁOŚNIEJSZY i to sporo (przynajmniej u mnie ze stożkiem za 25 zl )
Edytowane przez Jajecko_ dnia 16-05-2009 18:58
jest tak że bardzo często filtr stożkowy jest głośniejszy od tłumika sportowego. Czy ci poprawi coś przy pełnej serii?? Odpowiedz brzmi NIE!! Jedynie co możesz zauważyć to większe spalanie.
Siatkę nawet i na mielochu możesz kupić
Edytowane przez wander dnia 16-05-2009 19:06
Najlepszy dźwięk jest wtedy gdy jedziesz w 2 osoby z manetką na full.To jest wtedy rasowy pomruk 2-suwaI z tym spalaniem to prawda z moim tuningiem (patrz opis)przy 55km/h(max 65km/h ) Srednio wychodzi 6-7 litrów na 100 km
Mi katana w Trasie 120km jakieś 55-60km/h 3.4l Spaliła. A w mieście przy jeździe 0-Max 0-Max 0-Wheelieto 7 litrów. Ale na stożku lepiej się wkręca przy starcie no i może 1km/h lepiej leci tyle Ci powiem
Suzuki Katana '97 GSX-R 50 Suzuki Ram Air Direct ~>Airsal Sport 50cc ~>Wydech Tecnigas Next- R ~>Wał Top Racing ~>Pasek Polini Race ~>Sprzęgło RMS z niebieskimi sprężynkam HEBO ~>Sprężyna centralna Polini +30%