Siema
Mam takie pytanie:
Moja katana nie ma tuningu a chce zacząć stawiać ją na koło jakie najlepiej założyć rolki żeby stawała mi na kole???Napewno lekkie ale jaka waga...Jak wy zaczynaliście próbować stawiać ją na kole???Kiedy mieliście jakieś efekty?
Zacząć należy od sprężynek sprzegła bo to one odpowiadaja z jakich obrotów ma squt startować (czym twardsze tym z wyższych obrotów startuje) a jak startuje z wyższych obrotów to ma większa moc na starcie i łatwiej ci będzie postawić na jedno koło. Co do rolek to wydaje mi sie że 5,5 g byłyby ok bo na 4 to by on rczej daleko nie zajechał ;P
SUZUKI KATANA WERSJA WR 2003r
Musisz dać rolki około 5g. Jak dasz za lekkie to też nie będzie dobrze bo będzie miał dziury w przyśpieszeniu. Ale najpierw kup sprężynę centralną tak ze 22 to będzie wtedy miał większe obroty. Wsadź czerwone sprężynki hebo bo one nie mają większego wpływu na inną regulację. No i nie zapomnij o większej dyszy i ewentualnie stożka.
ja kupiłem sobie na allegro 3 wagi 6,5g 6g i 5,5g na tych ostatnich najlepiej idzie wyrwać na tylne kolo i tez polepszyło się przyspieszenie choć tez trzeba się pomęczyć żeby wyrwać
Suzuki Katana LC 99'
tuning optyczny:
białe klosze kierunkowskazu przód
tył lampa lexus
lusterka F1 carbon
tuning mechaniczny:niccc
vmax: 85-90km/h