witam, mam problem z kataną ostatnio ją umyłem i nie wiem co się stało ale kabel od fajki po zbliżeniu do masy się iskrzy, sprawdzałem na innej fajce i kablu ale dalej to samo, a mój stary kabel nie wygląda jakby był zepsuty... dodam jeszcze ze skuter odpala ale gdy dodam gazu to albo wgl jechać nie chce i bardzo przerywa albo odrazu gaśnie i się bardzo tam iskrzy... czy możliwe ze to moduł jest zepsuty ?
Nie, moduł jest ok jak daje iskrę. Za bardzo nie rozumiem problemu, gdzie Ci to iskrzy? Jakoś sobie tego nie mogę wyobrazić, poza tym gdzie tam kabel WN do masy, przecież one nawet się nigdzie nie stykają... Daj zdjęcie albo film, albo lepszy opis co się dzieje, bo ja z tego nic nie wiem.
iskrzy mi się w fajce (jest ona przezroczysta) i na kablu który idzie od modułu do fajki (nie wiem jak się on nazywa). do masy w sensie do ramy nie ? a dziś sprawdzałem ten kabel i fajkę w innym skuterze wiec one na pewno są dobre dlatego nie wiem co mu może być...
Edytowane przez Lans3 dnia 16-03-2013 11:40
Żeby iskrzyło to musiało by być spięcie, albo jakieś przerwy w obwodzie. Więc coś z tych rzeczy musi być. I jak zauważyłeś, że kabel WN (ten od modułu do fajfki) Ci iskrzy? Czy chodzi Ci o to, że między kablem a fajfką? Bo jesli w fajce Ci iskrzy to jedyne co przychodzi mi na myśl, to to że masz źle dokręcony kabel do niej i słabo styka.
spięcie jest możliwe ale gdzie ? bo gdy ten kabel przyłożę do ramy to się iskrzy (tak jak sprawdzasz czy jest iskra w świecy) tylko mi się iskrzy na kablu... na pewno jest on dobrze dokręcony, on się iskrzy na "kolanku"
Edytowane przez Lans3 dnia 24-03-2013 19:07