Noto zabrałem się za składanie tego miałem małe problemy z założeniem wału ale jakoś się udało tylko powiedzcie mi jeszcze czy obowiązkowo trzeba składać kartery na silikonie bo wczesniej nic nie było ani uszczelki ani silikonu i czy może być tak skręcone?
A jeszcze jak się sklada wariator ;/ ?
Bo założyłem tą zębatke co na bendix nachodzi potem wariator w niego tuleja, potem przeciwtalesz z wiatrakiem i potem zabierak kopki i nakrętka tylko zostaje mi jeszcze jedna taka podkładka i nw czy nie powinno być 2 tylko gdzie ją mam dać ? bo właśnie z tym mam problem bo nie trzyma sie to wszystko po skręceniu
jak jest wiatrak to tama cienka podkładka później ten zabierak kopka , gruba podkładka i nakrętka
Suzuki Katana AY 50 Performance!
Rok:1997
Chłodzenie: Powietrze (AC)
Tuning:
*Mechaniczny
-Przełożenie pierwotne Top Racing
-Przełożenie wtórne od Aprili Sr DiTech
-Tłumik Tecnigas Next R
-Wariator Polini Speed Control
-Pasek Malossi Special
-Świeca NGK
-Rolki 5g Polini
-Czerwone sprężynki sprzęgła Hebo
*Optyczny
-Ledy w soczewkach
-Przyciemnione klosze
-Czarne felgi
-Bed look
-Stopka boczna Buzzetti
-Pokrywa na czarno
-Skrócony tylni błotnik
-Przedłużka
-Śruby z pokrywy na czerwono
-1 lustrko
-Opona Heidenau K61
Z tym wariem to jak napisał Wojtek zrób. Kartery powinny być składane na silikonie albo na uszczelce. Inaczej jest duże prawdopodobieństwo uciekania podciśnienia z komory korbowej. A to będzie miało bardzo duży wpływ na prace silnika. Więc lepiej coś między te kartery wsadź.
kurcze no i wtedy juz złożyłem bez niczego ale mniejsza z tym.
Wszystko poskładałem jakiś tydzień temu.
Z początku coś szeleściło na wale ale na następny dzien przestało jak chodził sobie z 1h na wolnych obrotach.
A wiec po polerce i nowym wale i łożyskach wszystko jeździ pięknie. V-max 70km/h wczesniej był muł od 50 do 60 ale założylem centralke +22 metrakita i lżejsze i teraz ma jedynie malutkiego muła do 15km/h ale potem juz [cenzura]a do 70
Suzuki Katana AY WR 2006 rok. LC
Tuning:
Wał Top Racing NG Evolution
Nowe łożyska i uszczelniacze
Cylek Tec
Centralka Metrakit +22
Jakieś tam rolki
Polerka komory korbowej