pewnie że regulowałem i wszystko przy katanie robie sam. Mechanika ona widziała tylko na przeglądach jak była na gwarancji. Licznik przekłamuje jedynie 1-2km/h. Jeżeli o tej śrubie mówisz to nią regulujesz wolne obroty( czyli to ile odstaje powietrza na wolnych obrotach)
W artykule pisze wyraźnie śruba do regulacji składu mieszanki, czytać się jeszcze nie nauczyłeś?! Ta o której Ty mówisz to śruba do regulacji wolnych obrotów czyli inaczej "biegu jałowego".
Edytowane przez BoniuBOSS dnia 12-11-2007 19:00
Artykuł jest zamieszczony na stronie skutery.net i nosi nazwę budowa, regulacja gaźnika czy jakoś tak. @Wander Ty chyba jeszcze się nie nauczyłeś czytać, nie widzisz co ja napisałem?
Przeczytaj sobie ten artykuł i wtedy możemy dopiero rozmawiać bo jak na razie to nie masz bladego pojęcia na jakiej zasadzie działa gaźnik.
Kolejny debil bo inaczej tego nie można ująć. @Wander właśnie widać ile wiesz, tyle co nic. Tą śrubą nie regulujemy ilości dostarczanego paliwa do powietrza tylko zupełnie na odwrót. Regulujemy nią ilość dostarczanego powietrza do paliwa.
taś taś a świstak..... Powodzeni z takim myśleniem. Narazie proszę abyś nie obrażał mnie ani nikogo innego na tym forum(regulamin sie kłania jak byś nie czytał)
A sorry katana W kwestii wyjasnienia: nie kloccie sie bo nie ma o co. Ja tez popelnilem blad bo niedokladnie przeczytalem co napisal wander. Sprostowanie:
Tą śruba regulujesz skład mieszanki przez regulacje ilości dostarczanego POWIETRZA DO PALIWA
Pozno bylo i nie zauwazylem ze te 2 slowa sa na odwrot Ale tak naprawde chodzilo mi o to zeby siebie wzajemnie nie obrazac, bo od czego by nie byla ta srubka to przeciez wiadomo co sie nia reguluje
Edytowane przez jackass dnia 13-11-2007 00:15
Wiadomo ale chodzi o to że @Wander próbuje mi wmówić coś co nie ma w ogóle sensu. Powiedziałem mu gdzie może znaleźć obszernego arta o gaźniku to powiedział że nie musi go czytać bo tyle ile wie to w zupełności mu wystarcza a tak na prawdę gówno wie o gaźniku, co udowodnił wypowiadając się w tym temacie. Denerwuje mnie tylko to że gada głupoty i nawet nie przeczyta arta napisanego przez kogoś kto się bardzo dobrze zna tylko nadal swoje i swoje.
:::ZAMYKAM:::
Edytowane przez BoniuBOSS dnia 13-11-2007 09:08