CHLOPAKI KIEDYS ROZKRECILEM TROCHE KATANE I TAM GDZIE JEST SPRZEGLO SA TAKIE DWA TALERZE KTORE SIE OBKRECAJA I BLOKUJA W PEWNYM MOMECIE U MNIE TEJ BLOKADY NIE MA I MAM TYLKO ZMIENIONY TLUMIK I LECI MI 100KM/H TYLKO SIE NIE SMIEJCIE BEZ KITU TYLE LECI JAK BUM CYK CYK TERAZ KUPILEM NOWY CYLEK 70 MAM NADZIEJE ZE ZAMKNIE LICZNIK PRZEPRASZAM ZA PISMO ALE BRAK POLSKICH ZNAKOW
Ale co chcesz wiedzieć i po co ten temat nie wiem za bardzo o którą blokade Ci chodzi ale się domyślam w sumie to i tak tależ zatrzyma się tylko będzie latać i pasek też więc koniecznie powinieneś to mieć...
Na pewno macie wersje nie blokowaną na przekładniach albo ktoś przed wami je już wymienił bo seryjna Katana z zablokowanymi przekładniami bez tuna tyle nie poleci.
Samego cylka do serii się raczej nie kupuje jak już to zaczynamy od wydechu i wariatora. Tobie licznikowo tylko po wymianie wydechu leci 95 km/h? Mierzyłeś tą prędkość z jakimś autem albo większym motorem?
Aż nie chce mi się wierzyć w ten v-max bo mam taką samą Katane co Ty i po wymianie wydechu i wariatora leciała mi tylko 85 km/h. Co przerobiłeś w tym wario że masz taki v-max?
Mam katane lc z 98 roku... i gaźnik jest chyba zmieniony... mam stożek załozony... a dokładnie to rozwinełem nim setke z górki a obok mnie jechał kolega na Gilerze Stalker... no ale podobno te liczniki przekłamują...
w wariatorze to ja skróciłem metalowy szpień tak aby pasek wchodził jak najwyżej przy czym nie spadał z waria. rolki przy tym tak dobrałem(sam je wyważałem) aby jak najlepiej przyśpieszał i udawało się paskowi na te max wysokość wchodzić i przy tym aby wydech działał jak w najmocniejszych obrotach
trochę to skomplikowane ale mi sie udało
Nom dużo "nie pewnej roboty" bo nigdy nie wiadomo czy jak to skrócimy to wariator będzie działał poprawnie tzn. czy uda nam się to wszystko potem wyregulować i osiągnąć pożądany efekt.
mi się udało i jest ok. i jest pożądany efekt a jak nam sie nie uda to można zawsze podkładki podłożyć tak aby zwiększyć długość szpienia
Edytowane przez wander dnia 28-10-2007 19:56