po raz 2 mój cylinder polini sport 70cc sie rozje***.Tłok drugi raz został rozwalony taksamo jak i pierścionki.Zaczyna mnie wkurw*** ten motor bo prawdopodobnie znów bede wydać 400zl na głupi tłok z uszczelkami. Cylek mam od stycznia pierwszy raz rozwalił mi się na początku kwietnia lub maja od tamtej pory zrobiłem 1200km (niecałe) i wczoraj został rozjebany. Chciałbym się dowiedzieć od was co to możę byc że się tak pierd*** ten cylinder i od czego??? Za wszelkie ważne dla mnie inf. z góry dzięki!
No wlasnie robisz mieszanke i dopiero wlewasz z paliwem czy czysta lejesz? ;o bo wiesz ze nowe cylindry trzeba docierac 1000 km ? i musisz 3 nawet 4 baki na mieszance jezdzic bo jak conajmniej3 czxy 4 nei przejezdzisz to [cenzura] rozwala sie ... jka pomoglem wcisnij pomogl
na poczatku docierania od tego roku nie wiedzialem ale od drugiego docierania @pietras mi powiedzial i było git. czekam na dalsze inf o tym problemie...
na polini ale na srednim trzeba 1000 lepiej dluzej niz krcej dotrzec ; )
Ale ty kupiles cylinder nwa 70 cc nie docierales i tlok ci walnal i kupiles nowy tlok i na nowym tloku juz docierales ale znow ci walnal ? no nie wiem bo moze po 1 dortraciu sam cyl sie uszkodzil i tlok rozpierdziela ?
powtórze jeszcze raz!!! kupiłemgo w styczniu tego roku docerałem jeżdąć 40km/h do 500 km poźniej już mu troche cisnołem do 60km/h ale dalej jeż\źdzziłem spokojnie i po tym pierwszym docieraniu na któreym zrobiłem też ok.1200km jeb*** docierając go po raz 2 wlewałem olej asz do konca 1000 docierania tyle wlewalem tego oleju że asz nim pluł z wydechu i do wczoraj... jechałem sobie tak z 20km/h znów jebn**. dopchałem tego [cenzura]a do domu przez 15km na piechote ale to już poza tematem... czekam na dalsze inf czego sie psuje ten cylinder!!!
Jeszce raz za pierwszym razem jak docierales robiles mieszanke ? czyli 50 ml oleju na 5 l paliwa? . i tak 3 baki ? I jak ci walnal to kupywales nowy cylek czy tylko tlok ?
za pierwszym razem nie wlewalemoleju bo nie wiedzialem a za drugim razem juz wlewalem te 50ml a za pierwszym razem jak mi walnol to kupilem sam tlok i teraz nie wiem co kupic czy tlok z innymi [cenzura]ami czy same uszczelki na stary cylek Chaikmo czy jak to sie zwie.
aha i jeszcze jedno zatarl ci sie jak juz przestales robic mieszanke ? . jak tak to ile ma przejechanetwoja katana ? bo ja bym sprawdzil czy nie masz zapchanego baku wezyka dozownika od oleju bo mozliwe ze wlales czysta bez mieszanki olej nie dochodzil smarowania nie byl i sie zatarl ; /
aha no to mozliwe ale nie znam sie ze w cylindrze cos sie stalo i ze tlok rozpierdziela ale niewie czy to jest mozliwe jak ci sie rozwalil za 2 razem bo za 1 to sie nie dziwie jak miesznaki nie wlewales ale jak 2 raz ci sie rozdupczyl to jak juz wlales czysta czy dalej na mieszance jechales ? podaj przbeieg twojej katany ; d
raczje ni tryskal bo jak tlumik byl brudny to sam sie nie umyje ; d a osady zostaly na baku i sie mozna powiedziec troche oleju wpadalo ale nie duzo to czyli jak ci sie zatarl to jechales na czystej ? to 1 raz przestales lac mieszanke wlales czysta i ci sie zatarl tak ?
raz lem mieszanke a raz nie! a mozliwe ze to moglo byc przez wal tyle problemu lub przez nlokady ja mam tylko na przelozeniach terazkolega mi powiedzial że jak bym napier**** do konca manetki to blokada hamuje a tllok sie rozpier****!?
Kto ci składał ten silnik po zrobieniu tego 1 szlifa?.Sprawdzałeś przy wymianie cyla łożyska igiełkowe korbowodu? Może ci pękły pierścienie bo ktoś źle je założył.Myśle ze przyczyną jest źle złozony cylek po szlifie też tak miałem tylko mi jeden pierścień wypadł i o dziwo jeździłem na 1 a drugi gdzieś tam latał po silniku poprostu był źle naciągniety na cylek i zapiety na zamku
a no mozliwe . Jakbys sprawdzil dozownik i wezyki bak czy nie jest zapchany jak nie to bys mial 1 rzecz z glowy co mogl byc powodem . ale wlasnie pierw trzeba rozlokowac przelozenia zeb ywstawiac sportowy cylinder w dodatku 70 cc mogles mowic ze miales zablokowane przelozenia ; d