Więc tak jakies dwa miesiace temu zrobiłemn mały tuning dla mojej katany tłumik MK Hand Made , Wario Hebo next Generation, sprężyna dociskowa Polini. Osiagi katany przed tuningiem wynosiły ok 70 km/h po tuningu 55 km/h, rolki siedziały 4.1 g więc postraqnowiłem założyc nowe rolki 5.5 g. Osiągi wzrosły do 75km/h. Przejechałem tak sobie 200 km ii nagle dziwne odczucie skuter miedzy 40-50 to porostu przepasc:/a od 50 do 75 to burza ... a jak sie nagrzeje to wogole nie przyspiesza ;/ bo po zmnanie rolek na ciezsze nie odczulem zadnej zmiany na przyspieszeniu jak 4.1 a są 5.5.
Co może być tego przyczyna ? dZEKI ZA ODPOWIEDZI I RADY
a zdjales blokade z tlumika ? Zobacz moze cos ze sprzegle.obadaj sprezyne centralna mogl byc ywmienic i sprezynki sprzegla jak nie cale. zobacz czy dzwon nie jest taki jakby fioletowy na brzegach
Dzown dobry, pasek dobry, sprezynki sprawdze w tygodniu. Ten mół jest coraz wiekszy juz zaczyna sie od 30 do 50.. wiec to rczej sprezynek win a nie jest
ohoho takie same objawy jak moje ja w srode zmienie sprenzynki sprzengla na zielone i obadam... moze cale sprzenglo zmienie jak sie wkurze.... i mam dosyc podobny tuning
sluchaj nieznam sie bardzo wiec niejestem pewnien czy to jest to ale moj kolega ma speedfighta i on mial cos podobnego i okazalo sie ze na sprzegle ta okladzina byla kompletnie zjechana i kupil nowe sprzeglo i juz niemial takiego czegos ale nie wiem napewno czy to wina sprzegla bo np. ja ostatnio wsadzilem tak sobie zeby zobaczyc rolki inne 5,5 gr i od 30 - 40 wogule niechcial mi jechac konkretny mul ale po wsadzeniu starych wszystko bylo ok
i jeszcze wcześniej jak szedł taki sgrzyt ale to jak na małych obrotach sie krećił aa teraz od początku do koncą gazu :/ co to mnoże być sprzegło siada ?
A co myślicie o zmianie sprzęgła ? Chciałem Sprzegło Hebo N, ale ono jest do klasy sport a ja nie mam jej ;/ a co myślicie o sprzegle RMS Racing Pro ? Czy zgrywałby sie z moim tunem ? bo zbytno kasy nie mam na coś lepszego
witam panstwa z tej stronyuzytkownik znakomitej strony o popieprzonym skuterze Suzuki Katanie. TEn skuter bardzo mnie denerwuje. a wiec przejdzmy do rzeczy. Moim skormnym zdaniem nasz kolega artur16 moze miec w zupelnosci racje. wiec wzialbym to do serca i poogladal sprzegielko.
pozdrawiam i mysle ze chodz odrobine pomoglem
e tam walujecie.... kupilem sprenzynki zielone hebo... i mam takie pytanie problem je wymienic i czy beda pasowaly do seryjnego sprzengla? bo z czego co slyszalem to tak ale na mielochu tak nie pisze i jakos one inaczej mi wyglondaja o ile pamientam...
Ej czemu na stronie mielocha wszytskie sprzęgła do katany maja srednice 110 ? A do aprili sr'ki 105, 107? Sprzęgło Hebo N do katany ma 110 a do arprilki 105 ii nie ma przydzielonego tego sprzegła do katany :/ A jkak myślicie jak zamówie 105 od apki to bedzie pasowalo ez zmiany dzowna ?