Czesc , otoz chlopaki mam taki problem ze spalil mi sie modul.Oddalem katanke do pobliskiego mechanika i [przerobil mi na samochodowy(kable zostaly nienaruszone te co ida do modulu).Wzystko smigalo ale iskra szla z akumulatora i szybko akumulator siadal, wiec postanowilem zakupic modul .Kupilem nowy podpialem i nie ma wogole iskry.Gdy lape sie za kabelki co ida do modulu i probuje kopac starterem nie ma w nich wogole pradu ,a chyba powinno cos kopac chyba. Na tamtym samochodowym module chodzilo ale moze to dlatego ze prad szedl z akumulatorka.Z tego co wiem katanka powinna palic bez akumulatora z kopa , a akum jest potzrebny do kierunkow i klaksonu, wiec dlaczego nie ma iskry . moze zle go podpialem odwrotnie kableki?? . Bardzo prosze o Pomoc z gory wielkie dzieki
Nie wiem jak tam był podłączony ten samochodowy moduł, ale na pewno nie tak jak seryjny. I chyba nie podpiąłeś tego nowego modułu tak jak ten samochodowy?
Nie poprostu on wypial kabelki z kostki co ida do modulu i podpial modul samochodowy pod te 4 kable co ida do modulu(niebisko-bialy,rozowy,czerwono-czarny,czarno-bialy), nic w instalacji nie pzrerabial, tylko ja mam taki problem ze nie wiem jak teraz wpiac te kable do modulu ,jak one ida pokolei bo nie sa juz w kostce tyko kazdy jest wolny, zrobilem wsuwki i mam ten problem wlasnie ze nie wiem jak je wpiac pokolei, bo takto bym wpial kostke i by bylo po sprawie.Nastepny problem, to taki ze odpialem przednie kierunki i poniewaz tam mialeme na silikonie bo 1 wlasciciel troszke modzil w tej katanie i ucialem kable i odpialem liznik , poniewaz chcialem zrobic czysta kiere czy jest prawdopodobienstwo ze tylkne kieunki beda chodzic ale nie beda "mrugac"tylko caly czas swieic i ze nie bezie przednich swiatel??.Bardzio bym prosil najlepiej o fotke modulu wraz z wpieta kostka i widocznymi kablami jak ida pokolei ,
J przy swojej katanie mam tak, że jak np. lewy, przedni kierunek mi nie działa, to tylni świeci, ale nie mruga, także myślę, że świecić może, ale lepiej by było jakby mrugał. Co do modułu- skoro nie wiersz jak pod niego podłączyć kabelki, to się za to nie bierz, bo moduły są drogie a chyba łatwo je rozwalić, więc żebyś ponownie go nie spalił źle te kabelki podłączając. Na tej stronie masz schemat instalacji elektrycznej, zobacz do niego, może coś ci pomoże. Mi pomógł.
Edytowane przez Posiadacz dnia 07-08-2011 13:41
ja korzystalem z tej instalacji z tego schematu tam psize jak podpiac kabelki ale nie wiadomo jak ten modul idzie zalezy jak go przykrecisz dlatego najlepiej chcialbym zeby mi ktos wyslale foteczke tego modulu