Witam jakie macie oznaczenie swiecy? U mnie w skuterze byla BPR7HS. W manualu do Katany wyczytalem ze swieca jest BPR6HS i taka kupilem. I co ciekawe skuter tak jakby lepiej jezdzi Na oficjalnej stronie NGK jest informacja, ze Katany AC maja swiece BPR6HS a katany LC maja BPR7HS. Napiszcie jakie macie swiece
co to za róznica czy jest swieca z dlugim gwintem czy z małym gwintem? Ja teraz mam w katanie świece z krótkim gwintem?? Czy jest w tych typach swiec jakas róznica?? Ma to zwiazek z osiągami? Jaka powinienem miec swiece w katanie AC??
Jak w Katanie masz świece z krótkim gwintem i zamontujesz z dłuższym to w najlepszym wypadku uszkodzisz tylko świece a w najgorszym tłok. Trzeba zakładać takie świece jakie zalecają producenci.
no to nie próbuje sprawdzac, ale slyszlem ze jak do skuterów niektórych maja dlugie swiece i potem zalozą te z krótkim to im pala i jeżdza. Wy macie jakie te swiece z krótkim czy z dlugim?/
Ja mam z długim. Do wszystkich 70cc stosuje się świece z długim gwintem ponieważ mają one inne głowice.
Edytowane przez BoniuBOSS dnia 02-12-2007 21:06
Aaa to następnym razem bardziej precyzuj swoje odpowiedzi . W seryjnym to wiadomo że są z krótkim. Chyba we wszystkich 50cc są z krótkim ale nie jestem pewien bo nigdy nie miałem sportowej 50cc.