Jak wymieniać klocki w katanie z 2003roku. Czy muszę rozebrać klocek na dwie częsci. Czy poprostu wystarczy wyciągnąc i włożyc nowe? W mojej katance bardzo mocno są zakręcone śruby i mam problem z ich odkręceniem. Jakie klocki powinienem mieć??
nie musisz odkręcać ale wygodniej jest wymienić klocki gdy ma się zacisk wykręcony.... aby wyciągnąć klocki wystarczy wyciągnąć 1 lub 2 (zależy jakie masz klocki czy z jedna czy z dwoma dziurkami) takie druciki i klocki same powinny wypaść.....
Przylaczam sie do pytania, mianowicie: czy stosujecie jakas paste pod klocki? Dzisiaj gadalem z kolesiem w sklepie i powiedzial ze powinienem dac troche specjalnej pasty. Czy ktos sie z tym spotkal?
nigdy nic o takim czymś nie słyszałem..... z tego co wiem to klocki hamulcowe mają trzeć bezpośrednio o tarczę, a każde dodatkowe "coś" pomiędzy tymi dwoma to utrata przyczepności....... tak mi się wydaje
Z tego co zrozumialem (a koles ostro belkotal) paste ta daje sie miedzy klocek a tloczek No nic, popytam jeszcze z ciekawosci, ale stosowac nie mam zamiaru
wiem ze przy takich zabiegach smaruje sie zam tłoczek , ale szczeline pomiędzy tłoczkiem a klockiem ? Szczerze nie wiem, tłoczek tylko dociska klocek do tarczy wiec po co tam pasta która po kilku dniach hamowania sie wytrze? mam nadzieje ze wiecie jakie temperatury osiąga klocek i tarcza podczas hamowania?
049
NA klockach mam jeden tłoczek. Nigdzie w internecie nie umniem znależć klocków tego typu, bo wszystkie są przystosowane na dwa tłoczki. Gdzie to mozna kupić???
Edytowane przez majer93 dnia 07-11-2007 16:09