Witam jestem nowy na forum
A więc mój skuter ma strasznego muła w jedną osobę jest źle a w 2 to katastrofa ściągałem mu w zeszłym roku blokadę mianowicie założyłem odblokowany króćiec gaźnik był czyszczony założyłem także nowe rolki lżejsze coś niby mi to dało ale znikomo troche lepiej się zbierał tak do 20 potem znowu muł teraz to już dopiero muli bieże mnie rometem chartem zamówiłem już jej na poniedziałek wizytę u mechanika i tu moje pytanie co jej jest bo mu powiedziałem że tłok i pierścienie do wymiany czy o to chodzi ? a oprócz tego co jeszcze mogę zrobić by nie muliła? dodam jeszcze że mam tłumnik gianelli
Staraj się pisać poprawnie...
Edytowane przez OloK dnia 07-10-2010 15:33
raczej nie puchnie więc twierdzisz że to słaba kompresja czyli tłok jest szjs albo tylko pierścienie czy trzeba wymieniać tłok czy wystarczy pierścienie ? skoro tłok nie będzie porysowany czy możliwe że jest starty ?
tylko nie mam czym sprawdzić kompresji ;( ale dobra dajmy na to że wymienie tłok i pierścienie to da to tak znaczne efekt jak np na tym filmie
http://www.youtube.com/watch?v=OoKZvIgURHE
bo moja teraz z 3 razy wolniej jedzie i co jeszcze moge zrobić by polepszyć osiągi coś wymienić co się bardzo zużywa ? bo mi się wydaje że ten silnik ma zużyty tłok i tak słabo daje czy to możliwe ?
rok 98 a chodzi mi tylko żeby szła jak normalna seryjna bo teraz to jest żal czyli jak wymienie pierścionki i dajmy na to tłok to na 90% conajmniej powinno być lepiej bo to by się wyjaśniało im ma ciężej tym słabsza komp;resja i coraz słabsza jest tak ?
Nom i jeszcze jedno jak ją przegazowywałem to podchodziła pod ful obroty i schodziła na chwile i znów ful i zejście niewielkie podczas jazdy nie czuć żadnego przerywania czy to normalne
Wiadomo że sqter we dwóch wolniej jedzie bo jest ciężej, najpierw sprawdź tę komprechę później pomyślimy jak co to pisz na gg 13861730. a ź robi się tak że wciskasz x i alt