Witam.
Sprawa jest tego typu ze mam katanke i jeździłem nią do zeszłego tygodnia bez problemu.. skończyło mi się paliwo i ze mialem miec klienta na nia
to po tygodniu stania katana mi nie chce odpalic... ;/.Sprawdziłem swiece na poczatku była mokra wysuszyłem ją wsadziłem ponownie kopnołem sprawdziłem swiece po kilku powtorzeniach i byla juz sucha a skuter dalej nie chodzi. wszystko było ok po tygodniu stania nie odpala co jest grane...Musze jak najszybciej spredac katanke i nie wiem czy czasem nie wołam za mało chce za nia 1600 zł wszystko seryjka wymieniłem tylko pasek i ją pomalowałem na wiosne .
to mało chcesz za nią....polowi dochodzi do gaźnika ? jak tak to wtryśnij trochę paliwa pod iglice i na max mance go kop ale odpalaj na rozrusznik ale wcześniej to wyczyść gaźnik możliwe tez jest ze dysza jest brudna jak wyjeździłeś całe paliwo napewno odpali jak tylko masz taki problem :>
-------------------------------------------------------------------------
SPRZEDAM
seryjny wariator
zdjęcia na życzenie zainteresowanego
Pisać tu albo na gg 8432053
-------------------------------------------------------------------------
Suzuki Katana LC 2003r. http://w576.wrzut...P/p1000845
Tuning Mechaniczny
Cylk Malossi 70 cc Sport
Blaszki membranowa karbonowe Malossi
Wariator Multivar Malossi 2000
Rolki 7g Malossi
Wydech LeoVince ZX chrom
Żółta sprężyna Malossi od sprzęgła
jeśli na tą iskrę to
tak jak ci koledzy piszą powyżej
wstrzyknij do skrzykawki paliwo nie dużo tak połowę oczywiście wężykiem odkręć świecę wlej paliwo szybko przykręć świecę załóż fajkę i od razu spróbuj kopać musi ci odpalić
pamiętaj to wszystko musisz zrobić szybko.Najlepiej w dwóch
jeden odkręca świece drugi wlewa paliwo i szybko przykręca a ty kopiesz.
podziałało ?
mechanika
-tłumik Tecnigas Chrom NEXT R
-wymieniona watra w tłumiku
-sprzęgło tech Racing
-kruciec dolotowy 21
-rolki Polini 2,8g
-sprężynka dociskowa =21
-sprężynki sprzęgła czerwone HEBO
-świeca NGK
i to by było na tyle z mechaniki
optyka
-lusterka łuskowe Carbon
-niebieskie wężyki od paliwa itp.
-manetki stage6
-diody LED w lampie ( niebieskie i zielone )
-diody LED w liczniku ( niebieskie )
-ryfle Carbon
-migacze luskowe LED
-przedłużka amortyzatora 5,5
-blad look
-wygładzenie nadkola
-przyciemnione migacze i świtło stop (czarne )
Panowie Katana już jeżdzi ;]
Zrobiłem tak jak mówiliście z wpuszczeniem paliwa do cylindra.Dizękóweczka naprawdę.Ale znalałem coś co mnie zdziwiło.A wiec jak przekrecam kluczyk w stan odpalania nie podnosi mi sie wskaznik od beny i nie działaja migacze dopiero jak odpale migacze sa na wolnych obrotach chodza ale cienko po dodaniu malej ilosci gazu dzialaja tak jak powinny nastepnie jak dodam gazu wiecej migacze stale swieca... co jest grane ???
BartasJGA napisał/a:
nie działaja migacze dopiero jak odpale migacze sa na wolnych obrotach chodza ale cienko po dodaniu malej ilosci gazu dzialaja tak jak powinny nastepnie jak dodam gazu wiecej migacze stale swieca... co jest grane ???
Na moje to jest wina regulatora napięcia który odpowiada za utrzymywanie równego napięcia w układzie przy zmianie obrotów hmmm czy jak wyje**** lampkę z kufra moze to być jakaś przyczyna ??
Pozdro