Elo! Mam problem z chłodzeniem poniewaz jest strasznie duze ciśnienie w pąpie i w wężkach. Gdy go kopie to płyn w zbiorniku sie znacznie podnosi i po chwili opada. nie wiem co mam z tym zrobić. pomocy.
Prawdopodobnie masz uszkodzoną uszczelkę pod głowicą i kompresja z silnika przedostaje sie do wody i z tąd te duże ciśnienie . Odkręć korek od wody i Ją zapal . Jeśli będzie mocno się pienić to uszczelka do wymiany Jeżdżę na: Cylinder - Polini race 70 Wariator - Polini rece control Rolki - 5.6 Sprzęgło i dzwon - Hebo srężynki niebieskie a centralna + 15 Przekładnia odblokowana Wydech - Leo vince Gaźnik 19 mm Arache Membrany Polini Tuning wizualny w toku v-max ponad 100 Katana wr 99
nie koniecznie uszczelka!! możesz to sprawdzic czy w zbiorniczku wyrównawczym masz spaliny tzn resztki mieszanki jeśli tak to uszczelka druga sprawa zapowietrzony układ chłodzenia dlatego cisnienie rośnie ponieważ niema dobrego obiegu odpowierz cały układ (on po paru km powinien sam sie odpowietrzyć) jeśli sie sam nie odpowietrzy to odkrec przy głowicy bądz pompie wody srubke czekaj aż płyn poleci jak poleci zakreć potem odrazu po odpaleniu zrób to samo i powinno być gites
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika