siema dzisiaj odpaliłem katane wyregulowałem i pojechałem sie przejechać dośc długo pojezdziłem oczywiscie dopierdalałem full gaz i po chwili jade pod górke wracjąc do domu na pełnym gazie w raz koło złapało tylnie na szlak silnik stanoł i wgl nie dało sie popchać ani kopnąć po chwili przesuwałem kołem i puszczało po czym potem odpaliłem i pojechałem dale moje pytanko brzmi co to było ? zdaje mi sie że to tłok spuchnął ale przeciez mam airsala lc i to nicasil i nie trzeba docierać a tłok ma przejechane z 2km xD czy to tłok ? przytarł sie cylek
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
Haha dobra panowie. problem rozwiązany to nie cylek złapał bo zachamowało na szlak koło a gdyby złapało tłok to by szło krecic kołem problem tkwi w zjechanym sprzęgle zapiekło sie do dzwona temat do zamkniecia
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika
''to tłok spuchnął ale przeciez mam airsala lc i to nicasil i nie trzeba docierać'' siema vortex ) wracając do twojego tematu to powiem tak kazdego nicasyla musisz dotrzec oczywiście nie wymaga on tak idealnego dotarcia jak zeliwniak ale te 200-300km powinnienes dotrzec w sposób delikatny oraz co ważniejsze na podwojonej ilosći oleju proponuje full syntetyk bo dobrze uszczelnia i smaruje 6 miesiecy temu miałem tzr i miałem podobny problem a mianowicie łapała mi tłoka po wymianie cylka....mimo ze dotarłem pierwsze 100km do 40km/h a drugie 100km docierałem do 70 - 80 km/h i własnie przy mocniejszym butowaniu puchła... sprawdziłem dozownik oleju podawał prawidłowo ale doszedłem do rozwiązania problemu zawsze na pełen bak a mianowicie 10l dodawałem 200ml oleju od serca i od tej pory nigdy mi juz nie chyciła tłoka naszcześci po zdjeciu cylka ni było zadnej rysy )
Bruce xD
kolego nicasil wystarczy docierac 100km a mój cyle ma już przebieg 400km wiec nie musze docierac dlatego tak napisałem tylko nówka tłok jest ale to nie był problem cylka