cos z elektryka?????
|
kris0007 |
Dodany dnia 26-10-2009 10:23
|

Nowy

Data rejestracji: 15.01.09
Status upomnienia:

|
witam.
po ostatniej nocy cos zaczela szwankowac elektryka w katance 
skuter nie odpala na elektryczny start,z kopa nie ma problemu,generalnie swiatla normalnie dzialaja,problem jest czasem z kierunkami i swiatlem stopu-kierunki czasem albo bardzo szybko migaja albo wcale jak wcisne hamulec,czasem swiatlo stopu tez nie zaskakuje 
czyzby gdzies sie zrobilo zwarcie czy tez tylko kable sie gdzies poluzowaly??
dz i pozdr
ps.sorki za literki ale nie mam polskich  |
|
|
|
vortex |
Dodany dnia 26-10-2009 11:02
|

Znawca

Data rejestracji: 22.08.09
Status upomnienia:

|
albo masz zwarcie gdzies przy instalacji aa oglądałes klemy w aku? moze gdzie nie łaczy zazwyczaj migacze szybko migają jak jest jeden odłaczony bo wtedy idzie wiecej pradu i przerywacz szybciej reaguje
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika |
|
|
|
dawid6971 |
Dodany dnia 26-10-2009 11:20
|

Coś wiem

Data rejestracji: 16.06.09
Status upomnienia:

|
sprawdz akumulator, regulator mogł paść, moze jakies zarowki sie popalily i takie cuda sie dzieja ? ( u mnie tak bylo spalila sie zarowka od kierunowskazu i caly uklad wariowal, sprawdz to ), jezeli jezdziles w deszcz albo po kaluzach to mozliwe ze jakies zwarcie, jak wyschnie powinno byc dobrze. |
|
|
|
kris0007 |
Dodany dnia 26-10-2009 12:24
|

Nowy

Status upomnienia:

|
ako sprawdzalem-klamy wygladaja ok,sprawdzalem napiecie miernikiem i pokazuje 12volt..chyba sciagne przedni panel i sprawdze zlacza kabli-moze sie cos poluzowalo??zarowki sa cale bo swiatla dzialaja..
a to wszystko sie zrobilo po nocy kiedy troche padalo a ja jak na zlosc nie zalozylem pokrowca na skuter  |
|
|
|
vortex |
Dodany dnia 26-10-2009 12:37
|

Znawca

Data rejestracji: 22.08.09
Status upomnienia:

|
moze naleciało wody gdzies i zrobiło sie zwarcie lub naleciało do aku i klemy nie łączą czasem tylko sprawdz najpierw ten aku przeczysc klemy szczotką drucianą lub papierem sciernym zakrec wszystko mocno zeby był styk i zobacz powinno działać
suzuki katana w tuningu zapraszam na mój post Katanka Vortexa Lubisz to suko? Pamietaj!!! nie moc silnika a technika zrobi z ciebie zawodnika |
|
|
|
kris0007 |
Dodany dnia 26-10-2009 13:11
|

Nowy

Status upomnienia:

|
dz za porady all 
przeczyscilem klemy papierem sciernym,przejechalem tez nim sruby i nakladki na koncu kabli..skrecilem wszystko solidnie i katanka odpalila za 1 razem i wszsytko smiga jak trzeba 
dz za pomoc      |
|
|
|
kris0007 |
Dodany dnia 26-10-2009 13:16
|

Nowy

Status upomnienia:

|
prosze o zamkniecie tematu  |