Witam mam problem . a mianowicie najechałem na krawężnik tłumik zahaczył aż stanąłem :/ i od tej pory zaczął mi strasznie głośno charczeć ale o dziwo tłumik nie pękł bo dym normalnie leci z końca i nie widać żeby leciał gdzie indziej, proszę o pomoc co może być
Używaj Alt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jeszcze 1 taki post i warn!!
Edytowane przez Daniez dnia 03-09-2008 14:55
Jak uderzyłeś w krawężnik to mogłeś albo pokrzywić szpilki albo kolanko się zgięło i może być przerwa na łączeniu między cylkiem a tłumikiem.
Edytowane przez Daniez dnia 03-09-2008 14:56
Ja swój seryjny to zerwałem na krawężniku ale to było przy 40km/h i się urwały zaczepy bloku razem z kolankiem
Edytowane przez Daniez dnia 03-09-2008 14:57
Niee nie ściągałem żeby stracił na mocy tez nie zauważyłem bo nie katowałem go tylko powoli do domu dojechałem bo chałas taki że na całej ulicy słychać ;D szpilki to pewnie chodzi o te śrubki trzymające tłumik? No właśnie kolanko jest wgniecione ale leciutko
Zdanie zaczynamy z dużej litery!!! Używaj Alt!!!!! 3 błędy w 1 wyrazie to chyba przesada!!!!
Edytowane przez Daniez dnia 03-09-2008 15:02
Ja tez tak miałem uderzyłem w wystający kamień na polu i poszły mi 2 szpilki zawiozłem do sąsiada który jest tokarzem i mi to zrobił. U ciebie pewnie to samo się stało.
Używaj Alt!!!
Edytowane przez Daniez dnia 03-09-2008 15:05
Cylinder: Polini Sport 70cc
Komin: Technigas
Lampa LEXUS
Korbowód wzmacniany
Reszta seria
No więc tak faktycznie dym leci ale problem bo szpilek niemożna wykręcić pewnie faktycznie się tak mocno wygięły. Co mam zrobić ?
Edytowane przez Daniez dnia 04-09-2008 16:03
Szpilki można z kontrować. Nakręć na szpilkę dwie nakrętki jedną pod drugą i porządnie je skręć do siebie. Następnie odkręcaj tą u góry nakrętkę i szpilka powinna wyjść spokojnie. Sprawdzony sposób. Pozdro
Edytowane przez Daniez dnia 04-09-2008 16:05
To odkręć imbusem od góry oczywiście jak jest dojście
Edytowane przez Daniez dnia 05-09-2008 07:14
Cylinder: Polini Sport 70cc
Komin: Technigas
Lampa LEXUS
Korbowód wzmacniany
Reszta seria
Oj. nie za bardzo mi ta rada pomoże bo wiem że imbusem ale ich się nie da od tak odkręcić bo są POWYGINANE
Edytowane przez Daniez dnia 05-09-2008 07:15