Mieszkam i poracuje(jak narazie) w Irlandi i żeby troche ułatwic sobie zycie kupiłem skuter.Padło na katane z 01 r.Nie znam sie zupełnie na skuterach i dopiero ta stronka pomaga mi zdobyc jakiekolwiek info na ten temat.Sprawa dotyczy sie takiej rzeczy,kiedy dodaje gazu przy ruszaniu to silnik wpada na takie obroty jakby chciał odleciec,zawsze musze zmniejszyc troche obrót manetka i na takim półgazie sie rozpedzam.Jak pisałem nie znam sie ale uszy mam zdrowe i cos mi tutaj nie pasuje,jest to seryjny skuter bez ulepszeń,chociaz ciągnie do 50 aż miło i dopiero po tym sie aczyna mulic do 60 a potem od nowa rwie.Podpowiedzcie co to może bys bo chce go dac tutaj do jednego gościa,Irlandczyka,ktory sie na tym zna ale nie chce żeby mnie wykręcił jakąs swoją techniczna gadką,że było to i tamto i jeszcze doszło coś innego i przy rachunku rozbolą mnie zęby.Chciałbym wiedziec jakie moga byc tego mniej wiecej przyczyny.Z góry dziękuje.Pozdrawiam
może to też być za miękka sprężyna centralna co w połączeniu ze zbyt twardymi sprężynkami sprzęgła powoduje że pasek się ślizga i masz takie dzikie obroty.