siemka wam mam takie pytanko kupiłem sobie tulekje i jest ona dłuzsza od seyjnej podobno ma dodac na v-maxie kiedy ją zakłądam to nie idzei nawet kopkiem ruszyc a jak idzie to trzeszczy wie ktos cos na ten temat
No proste i logiczne jest... że założyłeś dłuższą tulejkę to wieloklin od kopniaka wadzi o wieloklin który jest na wale(też od kopniaka). Są po prostu za blisko siebie i blokują obrót wału. Ktoś ci sprzedał po prostu bubla, zamiast krótszej, dłuższą(taka nie da ci lepszego v-maxa)
wamder nie pisz bzdur.Im dłuższa tuleja tym lepszy V-max a im krótsza to lepsze przyspieszenie.Człowieku to co piszesz jest żałosne pogadaj lepiej z mechanikiem to on ci wyjaśni czemu tak jest jak napisałem albo naucz się lepiej fizyki.
Edytowane przez katana2001 dnia 15-03-2008 06:42
katana to Ty piszesz bzdury... im dłuższa tulejka to pasek sie niżej unosi i daje mniejszy v-max... dlaczego po zdjeciu podkładki (blokady z waria, w przypadku katany skrócenie tulejki... ) skut jedzie szybciej??
Katanka-->http://www.polska...R,50/44213 Kupie przełożenia POLINI/MALOSSI
co ty [cenzura]isz tomek_kr ja porównywałem tuleje z waratorami sportowymi i krótsza daje na przyspieszeniu a dłuższa na V-max a za unoszenie paska odpowiadają talerze waria a nie tuleja.Sam testowałem tuleje w swojej katanie i jak nie znasz się na fizyce to lepieij nic nie mów i się zapytaj mechanika on ci to wyjaśni ale i tak pewnie ni zrozumiesz
Im krutsza tuleka tym lepszy v-max.Nawet do sportowych wariatorów sie dostaje blokade w postaci tulejki.
Edytowane przez bartekkatana dnia 15-03-2008 19:21
katana-sprzedana
polini sport
hebo np
malossi multivar
rms racing por
hebo hq
arreche 17,5
polini 20-61
malossi 15-40
v-max 120
aerox
malossi sport
yasuni c16
dellorto 17,5
malossi multivar
rms racing pro
dzwon malossi
V-max składanie
Chyba tego inżyniera dali ci za rozum w d u p i e!!! I o ile się nie mylę to w wieku 21 lat jeszcze inżyniera nie dają. Fizyki w to nie mieszaj bo wystarczy logicznie pomyśleć i już wiesz że krótsza tuleja daje większy v-max. Jak tego rozkminić nie możesz to potestuj.