Witam . Wczoraj zaczęło mi się coś dziać z katanka . wróciłem od ziomka i zostawiłem katankę odpalona i chodziła aż w pewnym momencie zgasła . wiec ja odpaliłem i normalnie odpaliła i chodziła przez jakiś czas aż wkoncu znowu zgasła i coś tam stuknęło dałem jej spokój . Dzisiaj próbowałem odpalić i odpaliła tylko ze za 3-4 kopem zawsze od strzała odpalała . jak ja odpaliłem zlapa temp to juz normalnie odpalała . ale pojeździ się nią trochę staniesz chwile pochodzi na niskich obrt i gaśnie . Wiecie co to może być ? a i jeszcze jedno jakie są objawy siadającego łożyska na wale ?
wiec tak pany znalazłem przyczynę . przyczyna było łożysko igiełkowe na wale . wiec do wymiany jest wal i cylek . wiec teraz pytanie do was bo mam stary typ silnika czyli do 99r wiem to z tego ze mierzyłem wałek na ktorym siedzi sprzeglo i ma wymiar 17mm i jaki ona ma stumf i czy można zmierzyć ten stumf bez wyciągania walu ? i podeslijcie mi linki do takiego walu wzmacnianego do mojej katanki AC
Edytowane przez manieks818 dnia 11-09-2013 18:26
wiec rozglądałem się za częściami do katanki . Napewno będzie cyl 70cc malossi . Pytanie do was mam takie bo znalazłem jeden wal ktorym jest top racing STD i pytanie brzmi czy wytrzyma do tej 70cc i czy łożysko igiełkowe muszę kupić wzmacniane ? lozyska beda na wale tez nowe patrzyłem na mielochu i sa 2 rodzaje ale to później . Bardziej zależy mi na opinach tego walu
Tun Mechaniczny ***Cylinder Malossi Sport 70 Ported-tłok ASSO 1 pierścień***
***Przełożenia wtórne Aprilia sr***
***Przełożenia pierwotne Malossi***
***Pasek Malossi Special Belt***
***Wał Top Racing Evolution NG HPC***
***Wariator Malossi Multivar***
***Rolki 8/7/6/5gr
***Docisk Malossi czerwona sprężyna***
***Gaźnik No name 21mm***
***Filtr Malossi e5***
***Wydech Yasuni c20***
***Łożyska NTN***
***Simeringi Corteco***
***łożysko korbowodu Malossi MHR***
***Świeca NGK BR8HS***
***Fajka Champion***
***Sprężynki sprzęgła Stage6 torque control czerwone***
***Króciec 24mm (przerobiona seria xD)***
***Porting i flow karterów***
***Zawór membranowy Hebo II***
Tun Wizualny
***Polerka przekładni***
***Naklejki***
***Wentylki w kształcie tłoka***
***Niebieskie ledy w soczewkach***
***Przedłużka amortyzatora 7cm***
***Nadkole***
***Manetki Harris***
Plany 2013r.
-centralka malossi czerwona ON
-Wyprostowanie wgniot wydechu ON
-polerka wydechu ON/OFF
-sprężynki sprzęgła Twarde ON
-chromowany pierścień ON
-lampa tył, możliwe że lexus OFF
-kierunkowskazy revo OFF
-nowe uszczelki cylka ON
-przyspieszenie zapłonu ON
-malowane kartery na czerwono ON
-Malowanie felgi tył czarny mat ON
-poprawa polerki przekładni OFF
-wypolerowanie klamek hamulcowych OFF
-Gaźnik 21mm ON
-Przełożenia Malossi 15/40 ON
top racing evo ng nie ma do ac . podliczylem ile by mnie to wszystko wynioslo . i stwierdzilem ze zrobie swapa p/g . mam juz silnik upatrzony tylko kase musze ogarnac i dzialac
Wiec tak pany silnik zamówiony od gilery runner . Tylko czekam aż dojdzie i zakładam . Proszę o kontakt na gg 1398322 osoby które robiły swapik takiego silnika bo muszę podpytać się o przeróbkę tego wachacza