mam problem z wyborem rolek do katany. są teraz seryjne wiec 6,5gr ale chyba sie już zjechały bo skuter nie jeździ jak powienien. chciałbym też zdjąć blokade z wariatora ( po które na tyh rolakch osiągnął 80 km/h) ale na przyspieszeniu mocno stracił. wiec potrzebuje rolek żeby jecha np bez blokady jechał 70-75km/h i miał bardzo przyzwoite przyspieszenie. myśle nad rolkami 4.5gr . czy przy tyh rolkach pojechałby tak jak bym chciał?? nie straci przy nich na mocy??
PS: mamy seryjne sprzęgło i żóltą spręzyne
Edytowane przez hefaistos dnia 22-04-2007 14:56
Jeżeli chodzi ci o przyspieszenie to myśle że na tych rolkach sie poprawi, ale nie zadużo. Według mnie powinna lecieć to 70-75 Według mnie jeżeli chcesz mieć lepsze przyspiezenie powinieneś założyć rolki gdzieś ze 3,5gr
ja w mojej kataniue mam rolki 2,8 i sa troche zalekkie. Katana mi leci 65km/h ale ma takie odejscie jak sie wkreci na wyzsze obroty ze "idzie spasc z kanapy" tylko mam wyjechany cylinder wogule nie ma kompresji i na poczatku strasznie muli ale potem jest "rakieta"
nasza też ma początkowego muła i czasami nie może wogóle wejść na obroty przy starcie i zakręcić kołem. mówisz ze to kompresja?? dobra to wezme 3.5 grama i 4.5 grama ok?