Co myslicie nad sportowym tlumikiem gianelli nigdzie go w sklepie nie widzailem kupilem go od kolesia ma mi przyslac w srode-czwartek..... Co to za tlumik i jakie macie o nim opinie ? jak lipny to zadzwonie i poprosze o inny tlumik(cena 170zl z przesylko) na oczy tlumika nie widzialem ale udciwy koles.....
a wienc tak: w tamta niedzile dalem zaliczke w piontek dzwonie do chlopa powiedzial ze wyslal we wtorek ale paczka do niego wrucila bo zle adres podali i myslal ze na gieldzie jego odbiore... ja dzisaj nie pojechalem na gielde i zadzwonilem zeby sie nie pierdolil i wyslal ten tlumik w poniedzialek jak najszybciej bo mi zalezy na tym tlumiku. pozyjemy zobaczymy zaraz na youtube znajde wam link jak ten tlumik wyglonda i pracuje (z opisu kolesia zdaje sie ze bede mial ten sam tlumik) http://www.youtube.com/watch?v=Vc28ssOMorw
Edytowane przez BarteK dnia 18-03-2007 12:29
nom ponoc do NextR podobne sa osiangi tak mi muwili... pozyjemy zobaczymy ja napewno zauwarze ruznice bo mam tlumik mniejszy nieoryginalny z jakiegos inneg squtra
Gianelli jest lepszy od Next R ( Next R jest lipny tak sądzą w serwisie suzuki i w klubach takich Jak LSR) Next R nie dorasta Yasuni czy Leo vince do pięt. Każdy go kupuje bo jest tani. Będziesz zadowolony z Gianelli bo ja mam podobny w speedfightcie. PZdR
ok spoko aby mi go szybko przyslali czekam juz tydzien :upset: a jak praca tlumika fajna jest? jakas taka rasowa? bo mnie juz ten muj tlumik (najprawdopodobniej od jakiegos starego skutera 1 osobowego) dobija mnie i jak sie skuter muli !! zmienie rolki i tlumik i zobacze jak cos wzrosnie przyspieszenie i v-max to bede sie szykowal na wario poloni a jak nie to bede sprzedawal katanke ;(
Edytowane przez BarteK dnia 18-03-2007 19:18
napewno coś wzrośnie ale ty przekładnie zmień to po niej odczujesz wzrost przyśpieszenia i v-maxa. Potem wario potem sprzęgło (tłumik oczywiście już masz) potem gaźnik a potem jakiś cylinder 70cmm. PzdR
tak tak tak fajnie powiedziec jak sie ma mechanika w miescie. ja w okolicy 50km niema mechanika co sie wogle skuterami zajmuje i sie chce podjonc wymiany przelozen. tlumik czy rolki to wiesz tlumik sam zmienie rolki kolega sie podjol zmienic a jeszcze musze gaznik ustawic bo pali ponad 5l/100km!
No tak wsumie to Ci wspułczuję. Ja bym na twoim miejscu sprzedał katanę i kupił coś mocnego, coś co nie trzeba już tuningować np. jakąś RS 125 czy honde CBR 125 czy jakiegoś krosa. Takie jest moje zdanie niewiem co ty o tym sądzisz.
nom ten co mi katane sprzedal teraz se aprille leonardo 125 kupil z belgii za 3000zl !!!! (2003r) no myslalem ze zawalu dostane ale skuter. niewiem ja po wymianie rolek i tlumiaka bendzie znaczna zmiana to w na poczontku maja kupie jeszcze wario i z tymi plastikami co na wkrenty pobrane pomysle co zrobic. a co do krosa mam aprille 160cc na jesien sie wyjebalem zlamany obojczyk i kosc ramieniowa z krwotokiem wewnetrznym. do bozego narodzenia lezalem w szpitalu wojewudzkim zostalo mi po tym 17 szwu i 2 slady po drutach i lewa slaba renka. ale za to sie ma katane a nie nedzne paggio free. no i kros bez plastikuw juz (kross naszczenscie braciaka i nic do nikogo nie mugl sie przyczepic)
Edytowane przez BarteK dnia 18-03-2007 19:33
heh kurde BartezZ ja w zyciu nei jezdzile man crossiku ale wspolczuje tego upadku.a co do tego to sezon temu chcialem sprzedac katane aby moc kupic aprilie rs 50 ale pomyslalem troche dziwnie bedzie jezdzic takim malym sciagczem w wieku 17 lat i tak zostalem przy katanie ale juz mnie wkurwia po malu :/
na ramieniu 18 czerwonych szwuw checie fotke ? a bawilem sie moja nokia n70 i zrobilem fotke starego tlumika. jak myslicie z czego on jest i czy moze on cos mulic skuter (chodzi mi o przyspieszenie i vmax)
BarteK dodał/a następujący plik: 20070319053
Edytowane przez BarteK dnia 19-03-2007 19:37
ojoj mysle co on taki zmulony juz na wymiane rolek nawet jestem umuwony vmax na nim to 65 to juz naprawde ostro.... i powoli przyspiesza :/ a co do przyspieszenia to do 50 taki zmul a od 50 z pod dupy gwaltownie ucieka i do 65 da dociongnonc moze to przez ten tlumik czy przez co innego. no juz powiedzial ze wyslal ten tlumik wkoncu :upset: