cze mam problem . moje suzuki nie odpala wogle iskra jest , gaźnik przeczyszczony . dwa dni temu gdy wruciłem z budy zgasł mi nieździwiło to mnie bo dysze od powietrza mam zjechaną i czasami sie zalewa . więc gdy chciałem go odpalić po wytarciu świecy to nieodpalił . kręci ale niechce odpalić . jedyne co to gdy kupywałem ją to kolo mi powiedział że regulator napięcia jest troche zepsuty . może teraz śadł kompletnie. już brak mi pomysłów pomużcie pliska.za każdą odp dz
Jak ci zalewa a nie chce palić może kompresja ?
Tun mech.
~ wydech STAGE6
~pasek Malossi Special Belt
~sprzęgło malossi
~ sprężynki sprzęgła czerwone
~ rolki malossi 3g
cze świece mi zalewa więc paliwo dochodzi. mam pytanie gdzie są te membranki pod krućcem?a oco chodzi z tą kompresją o niekturych rzeczach niewiem bo jestem laikiem jeśli chodzi ote części w skuterze .
A i te problemy mam po jeździe w deszczu.
Edytowane przez luzik97 dnia 03-10-2010 10:44
Kompresja jest to ciśnienie co musi być w cylindrze czym większa kompresja tym skuter lepiej chodzi.
Jak sprawdzić kompresje:
Wykręć świece i przyłóż palec do tej dziórki i kopnij kopka pare razy jesli ci odpycha lub wciąga palca to masz kompresie jeżeli nie, to znaczy ze cylinder się zatarł.
Skoro po deszczu masz te problemu to wydaje mi się ze coś z elektryka.Ja nieraz tak miałem ze jak po deszczu jeździłem to musiałem się nakopać i odczekać trochę żeby zapalił tak samo miałem również w chińczyku jak jeździłem sobie po kałużach.
A co do tych membranek to odkręć króciec i wyjmij takie plastikowe coś to są właśnie zawór membranowy.Najlepiej by było jak byś zrobił zdjęcia tej membrany to byśmy ocenili czy jest wszystko z nią ok.
Jeżeli pomogłem daj "pomógł mi"
katanka AY50A 07r
Tuning Mechaniczny:
-Cylinder 70.No Name
-Polerka gardzieli w gaźniku
Tuning Optyczny:
-Kickstarter STR8
-Polerka przekładni,klamek
-Króliczek Playboya w plastiku
-Naklejka Hebo