Can't open file: 'fusion_forum_observer.MYI'. (errno: 145)Can't open file: 'fusion_forum_observer.MYI'. (errno: 145)
Wszystko o Suzuki Katana AY WR 50 suzuki-katana.nets.pl - Forum dyskusyjne: Rejestracja skutera sprowadzonego z zagranicy (bez tablic) od osoby fizycznej.
3. Mając tablice D śmigamy na stację kontroli pojazdów, tam płacimy około 116zł oraz robimy ubezpieczenie: 50zł
4. Mając świstek, że nasz skuter jest "zdolny" do jazdy po naszych dziurawych polskich drogach śmigamy z powrotem do urzędu miasta (najpierw ustalamy sobie wizytę) i tam praktycznie bez opłat otrzymujemy kolejny termin wizyty odbioru "właściwego" dowodu rejestracyjnego naszego bzyka D
5. Odbieramy dowód i śmigamy ....
Przypominam iż powyższa procedura dotyczy zarejestrowania skutera sprowadzonego z zagranicy (bez tablic) od osoby fizycznej.
Pozdro,
Przyklejam Kamil.
Edytowane przez Kamil dnia 12-07-2007 20:46
Oto moje koszty:
116(przeglad)
60(tlumacz)
155(fiskus)
117(tablica i dowod)
22(ubezpieczenie)
=468 zl
rejestrowalem 2 moto z zagranicy w jednym nie musialem robic tlumaczenia bo umowa w naszym jezyku byla
p.s. 100688 wg mnie w zlej kolejnosci rozpisales bo nie moga zarejestrowac bez przegladu, nawet jesli masz moto kupione w polsce na polskich blachach
ja jeszcze dodam (zajmuje sie scianganiem skuterów) jeżeli kupiliście od kogoś skuter sprowadzony zza granicy jeszcze nie zarejestrowany musicie zażąndać od niego fakturę pośredniczą (ksero zgodne z oryginałem) i ewentualnie wpis do ewidencji.... niektóre firmy które sciangają skutery i sprzedają na polski rynek maja już taki papier ze pojazd jest zwolniony z podatku vat (oszczędzamy ok.100zl) a i jeszcze jedno... obiło mi sie o uszy ze jak zakupimy motorower w Polsce na polskich numerach za POWYŻEJ 950zl trzeba tez jakiś podatek zapłacić. Wszelkie pytania na temat rejestracji można kierować do mnie pod numerem gg:5885340 może sie na coś przydam.....