Witam , też przyłączam sie do pytania bo mam podobny efekt tylko na seryjnym cylku , jest podobnie przy 50 lub na pełnych obrotach zaczyna szumieć czy charczeć mogą to być pierścienie lub łożyska ?
Pozdrawiam
Edytowane przez bps6 dnia 10-06-2008 18:03
to nie włókno! Możliwe że pierścienie ja też tak miałem jeździłem bo nie wiedziałem co to aż wkońcu poszły pierścienie i zrobiły dziurę w tłoku. Więc lepiej zobacz odrazu zanim pójdą pierścienie.
Siemka mam ten sam problem i pytałem sie mechaników od czego to moze byc ze cala sie trzesie i sie nakretki wykrecaja z plastikow i katana wydaje pisk!!! powiedzieli mi ze to sa zjechane przelozenia!!! akurat w moim przypadku moze w waszym tak samo jezeli ktos ma blokowane przelozenia tak jak ja i ma podobny efekt to warto wymienic przelozenia i zobaczyc w jakim stanie sa rolki na wariatorze bo moze sie okazac ze macie kwadratowe!! pozdrawaim
ja już sam nie wiem bo zdaje mi się że coś z wałem albo za dużo poweru dostaje przy tej mojej 70cc bo nie ma na mnie zawodnika w okolicy na przyśpieszenie a leci 70
to nie tylko w katanach... moj kolega ma TGB 303rs i też mu wibruje przy 50 jakoś... ale to raczej normalne... chyba ze wibruje ci tak, ze w lusterkach nic nie widzisz
Edytowane przez Milosz dnia 13-06-2008 13:07