mam pytanie co to jest, a wygląda to tak: jest to czarna kostka do której sa podłączone dwa kabelki i jest ona w kierownicy. Pytam gdyż dzieje mi się coś z elektryką np. stop jest a za chwilęm już niema. Myślałem że to może akumulator ale kupiłem nowy i dalej to samo. Szłem po kolei po kablach i doszłem do tego gdyż było podejżane było zawinięte w taśmę i wtedy gdy zerwałem taśmę to rozsypało się w mak. Co to jest i ewentualnie czy ma ktoś z was to na sprzedaż???
Hodowla owczarków niemieckich
"z Drozda Piasków"
tel. 607326073 www.zdrozdapiasko...
Ta czarna kostka do której idą 2 kabelki to czujnik stopu.Jeśli to masz zepsute nie masz światłą stop i jeśli naciśniesz klamkę hamulca to katana ci nie odpali.(jak złonczysz te 2 kabelki to odpali)
Może i tak ale jeśli nacisnę klamkę hamulca to jest stop nawet jeśli te kable są rozłączone ale jeśli bez naciskania hamulca a połącze kable to światło stopu świeci. Czy to tak ma być??? Ta kostka leżała luzem a nie koło chamulca. A jeśli połączę te kable to i tak nie pali przez rozrusznik bo z kopa pali tak czy tak. Moim zdaniem mam jeszcze coś rozwalonego w elektryce. Najlepiej pojadę do mechanika i on mi powinien powiedzieć co jest. A dokładniej objawy są taki że nie bierze prądu z akumulatora tylko z tego co silnik wytworzy.
Hodowla owczarków niemieckich
"z Drozda Piasków"
tel. 607326073 www.zdrozdapiasko...