[url]http://apriliasr.pl/topics27/wymiana-plynu-w-chlodnicy-odpowietrzenie-ukladu-vt6056.htm[/url]
masz tu link jak sie odpowietrza na przykładzie aprili sr z silnikiem morini (musisz zjechac suwakiem trochę w duł, i tam jest )
Masz tu 4 linki te mi sie najbardziej podobaja na którejś z nich sam bede sie wzorował
[url]http://www.suzuki-katana.pl/forum/viewthread.php?thread_id=7818[/url]
[url]http://www.tunekatana.de/include.php?path=article&contentid=28[/url]
[url]http://www.tunekatana.de/include.php?path=article&contentid=57[/url]
[url]http://www.tunekatana.de/include.php?path=article&contentid=66[/url]
Jeśli ci pomogłem daj "Pomógł mi"
[quote][b]lilo538 napisał/a:[/b]
Otóż wał korbowy napędza wałek od dozownika wchodzi on w silnik pod dozownik. Wałek ten napędza dozownik a w dozowniku masz prawdopodobnie jakieś tryby działają na podobnej zasadzie jak przełożenia (ileś tam obrotów wałkiem na jeden strzał oleju) z boku dozownika jest blaszka z takimi wgniecieniami (można ją odkręcić) .Gdy wałek obróci się parę razy to taki "cypelek" pod tą blaszką nachodzi na te wgniecenia i wtedy ten "cypelek" wbija się do środka i powoduje jakieś tam ciśnienie i olej wylatuje.
Mam nadzieje że zrozumiałeś troche nie jasno to napisałem ale chyba ogarniesz . POZDRO [/quote]
A i nie radze nigdy odłanczać dozwnika bo jedno łożysko jest od dwóch stron zamknięte simmeringami i po pewnym czasie sie rozwali tak jak to było u mnie
Jeżeli zaczniesz tymi papierami jak podał kolega wyżej to nic nie zdziałasz.
Zaczynasz papier wodny 320 później 400 ,600, 800, 1000, 1200,1400,1600 możesz dojść do 2000 a nawet do 2500 ale to chyba ci nie będzie potrzebne. Wszystko musisz robić ręcznie bo żadnym narzędziem nie zrobisz tak dokładnie jak własnymi rękami Pastom tam nic nie rób bo i tak wszystko bęzyna wymyje, ja doszedłem do papieru 1400 i efekt mnie zadowala . Nie chodzi o to żeby się błyszczało ale żeby było bardzo gładkie .Jak chcesz to robić to z 1 dzień na każdą komorę.Wydaje mi się ,że pomogłem. Miłej pracy.
Jak chcesz jakieś foto to podaj mejla.